Open Dag De Groene Campus

  • Onderwijs & Training
  • Bron: De Groene Campus

Nieuwe bedrijvigheid en uitbreiding praktijkomgeving

Open Dag De Groene Campus

Op zondag 12 februari houdt De Groene Campus haar Open Dag voor MBO opleidingen op het gebied van Food, Design, Sport, Outdoor, Wellness, Dier en Groen. Met de realisatie van het Food & Fresh Lab dit voorjaar komt er nieuwe praktijkruimte.

Tijdens de Open Dag kunnen leerlingen en hun ouders kennis maken met het brede aanbod van MBO opleidingen en de beroepsmogelijkheden. Voor de bijzondere internationale stages via GreenExperience naar India, Kameroen, Oeganda en Thailand zullen diverse studenten die net terug zijn, over hun ervaringen vertellen. Naast de algemene presentaties zal iedere opleiding in aparte sessies een vakinhoudelijke voorlichting geven en zijn er divers korte workshops te volgen. Het programma is op de website te bekijken.

Food & Fresh Lab

Binnenkort zal het Food & Fresh Lab gereed komen. In deze uitbouw van De Groene Campus komt een praktijk-leeromgeving van een een kleinschalig voedingsmiddelen-bedrijf waarin alle functies worden uitgevoerd door leerlingen. De exploitatie van deze  echte foodproductie omgeving is een middel om (technisch) beroepsonderwijs beter vorm te geven. Het onderwijs wordt opgebouwd vanuit de beroepspraktijk. Hierdoor is sprake van een omgekeerde leerweg. Uitleg en theorie volgen de logische volgorde van de bedrijfsprocessen in plaats van de bestaande opleidingsprogramma’s op school. Studenten krijgen het proces vanaf begin tot einde uitgesplitst, ofwel vanaf het bedenken van concept, ontwerp, test, productie, verpakken tot en met het vermarkten van het product. De machines worden geleverd door bedrijven uit de regio. Niet alleen de betrokkenheid van de sector wordt daarmee uitgedrukt maar het merendeel van de bedrijven werkt met deze machines zodat de aansluiting tussen leren en werken nog beter is. Met de realisatie van het Food & Fresh Lab wordt ingespeeld op de groeiende behoefte aan gemotiveerd en goed opgeleid personeel in de Food Sector en in technische beroepen door onderwijsvernieuwing.

Tijdens de Open Dag kunnen geïnteresseerde leerlingen een voorbeeld van een productie-unit bekijken en geven bedrijven uit de sector informatie over het arbeidsmarktperspectief en de beroepsmogelijkheden van procesoperator tot kwaliteitsmanager en logistiek medewerker tot voedingsspecialist.

Praktijkruimte Wellness
Naast de fysieke uitbreiding van het gebouw wordt er met een interne verbouwing ook praktijkruimte gecreëerd voor de opleiding Wellness & Lifestyle. Deze opleiding richt zich op een gezonde levensstijl met de pijlers voeding, beweging en ontspanning. In de nieuwe ruimte kunnen straks bijvoorbeeld massagelessen worden gegeven.

Nieuwe bedrijfspartners
De afgelopen periode hebben zich nieuwe bedrijven gevestigd op De Groene Campus die nauw samenwerken met het onderwijs. In het Thermolab van Triple EEE kun je van alles leren over het thermoregulatiesysteem van mensen, leren en planten. Het Knooppunt Innovatief Groen is een netwerk van deskundigen dat een gezonde en dynamische leefomgeving bevordert door de innovatieve inzet van groen. Er wordt o.a. gewerkt aan energiebesparing, vergroting van biodiversiteit en verbetering van waterkwaliteit. In de onderwijspilot ‘Rood en Groen’ werken studenten bouwkunde (ROC) en groen (AOC-groen MBO) samen aan casussen met toepassing van groen in de bebouwde omgeving straks een vanzelfsprekendheid. Heel recentelijk heeft stichting Duurzaam Helmond (het voormalige Natuur- en Milieucentrum Helmond, NMCH) haar intrek genomen. Zij verzorgen natuur- en milieueducatie voor scholen, bedrijfsleven en inwoners van Helmond.

De open dag op zondag 12 februari a.s. duurt van 11.00 tot 15.30 uur. Voor meer informatie zie www.degroenecampus.nl

Meer informatie over Groene Campus, De :

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!