Openbaar vervoer Veluwe naar Syntus

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Provincie Gelderland

Vervoersbedrijf Syntus verzorgt vanaf 12 december 2010 het busvervoer op de Veluwe. Syntus kwam als beste uit de bus bij de aanbesteding van het openbaar vervoer voor dit gebied.

Openbaar vervoer Veluwe naar Syntus

Het vervoerberijf neemt het busvervoer over van Veolia. Dit is de uitkomst van de Europese aanbestedingsprocedure die de provincie heeft uitgevoerd. De concessie heeft een looptijd van zes jaar met een mogelijkheid om deze met nog eens vier jaar te verlengen.

De kandidaten die het openbaar vervoer wilden verzorgen, moesten voldoen aan een aantal voorwaarden, zoals een goede bereikbaarheid van stedelijk en landelijk gebied en meer aandacht voor de sociale functie van het openbaar vervoer. Op basis van deze uitgangspunten heeft vervoerbedrijf Syntus de hoogste score behaald.

Dienstregeling
Met het bod van Syntus blijft de huidige dienstregeling gehandhaafd en wordt deze op een aantal plaatsen zelfs uitgebreid. Ook geeft Syntus een sterke invulling aan de sociale functie van het openbaar vervoer en de bereikbaarheid van het platteland. Syntus biedt in alle kernen met meer dan 800 inwoners openbaar vervoer aan. De bussen zijn goed toegankelijk voor minder validen.

CO2
Om te voorkomen dat er lege bussen rijden, zet Syntus materieel in dat is afgestemd op de vraag. Ook heeft Syntus om aan de CO2-ambitie van de provincie te voldoen, een goed onderbouwd plan aangeleverd om de CO2-uitstoot terug te brengen.

Bezwaartermijn
Belanghebbenden hebben binnen de wettelijke termijn van 6 weken de gelegenheid te reageren op dit besluit. In aansluiting daarop organiseren de provincie en de vervoerder een gezamenlijke persbijeenkomst om inhoudelijk op de concessie in te gaan.

Achterhoek
De provincie is verantwoordelijk voor het regionale openbaar vervoer in de regio’s Achterhoek, Rivierenland en Veluwe. Eerder dit jaar verloor Syntus het openbaar vervoer in de Achterhoek en het Rivierengebied aan het vervoerbedrijf Arriva.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!