Openbare ruimte Kenniscampus Ede klaar

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Ede

De openbare ruimte op de Kenniscampus is in de afgelopen tijd vernieuwd. De Zandlaan, Bovenbuurtweg, Oude Kerkweg en Hoefweg hebben een volledig nieuwe inrichting gekregen, die past bij het karakter van de Kenniscampus Ede.

Openbare ruimte Kenniscampus Ede klaar

Op 19 november opende wethouder Leon Meijer de vernieuwde omgeving door met een robot van het ROC A12 een doek van een plaquette te trekken.

Door de nieuwe inrichting vormen de straten op de Kenniscampus een echte eenheid en is de aantrekkelijkheid van het gebied aanmerkelijk verbeterd. De nieuwe inrichting is mogelijk gemaakt dankzij subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Aan de Oude Kerkweg is een plaquette geplaatst, om blijvend aan dit feit te herinneren.

Wethouder Leon Meijer onthulde de plaquette door met een robot een doek van de plaquette te trekken. De robot is gemaakt door studenten van het ROC A12, partner van de Kenniscampus. Hiermee markeerde hij de afronding van de werkzaamheden.

Vloeiend proces

“Over het proces van herinrichting kan ik kort zijn,” zo vertelde de wethouder in zijn speech. “Die verliep in hoog tempo, zonder slag of stoot. Iedere partner wilde graag een mooie campus. Ieder wilde ook eigen terreinen openstellen. Bereidheid tot delen en de gunfactor waren ruimschoots aanwezig, zeker ook bij bedrijven en omwonenden. Het resultaat is een kleurrijk samenspel van mooie zichtlijnen en prachtige, duurzame materialen. Straks, in de lente wordt dat nog mooier. Dan zien we gebouwen in het groen, gazons vol studenten en scholieren. Geen schuttingen, geen schotten. Maar een nieuwe openheid en samenwerking op alle niveaus. In die ruimte gedijen kennis, innovatie en levenslust.”

Kenniscampus

De Kenniscampus Ede is een samenwerking tussen de vier kennisinstellingen CHE, ROC A12, Aeres en Het Streek, de twee woningcorporaties Woonstede en Idealis en de gemeente Ede. Zij werken gezamenlijk aan de kenniscampus als een herkenbaar en aantrekkelijk gebied, goed onderwijs door samenwerking en vruchtbaar ondernemerschap voor bedrijven, instellingen en bewoners.

KennisAs Ede-Wageningen

Door een sterke Kenniscampus met 12.000 studenten en scholieren vormt Ede een aantrekkelijke partner voor de Wageningen UR en World Food Center. Daarmee is Ede een kernspeler op de KennisAs Ede-Wageningen, de innovatieve kraamkamer van de regio FoodValley.

Meer informatie over Regio Foodvalley:

Bekijk het complete instantieprofiel

Meer informatie over Christelijke Hogeschool Ede (CHE):

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!