Opening Veluwelijn en transferium Horsthoek

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Provinicie Gelderland

Afgelopen vrijdag 10 december zijn de Veluwelijn en het Transferium Horsthoek in Heerde officieel geopend.

Opening Veluwelijn en transferium Horsthoek

Marijke van Haaren, gedeputeerde mobiliteit en economie, verrichtte in aanwezigheid van alle betrokkenen en scholieren van de Koningin Julianaschool uit Apeldoorn, de Van Heemstraschool uit Hattem en Basisschool de Vlonder uit Hattem de openingshandeling.

Van Haaren onthulde ook het winnende ontwerp van een promotieposter voor de Veluwelijn. Voor leerlingen van basisscholen was hiervoor een ontwerpwedstrijd georganiseerd.

Veluwelijn
De Veluwelijn is de nieuwe hoogwaardige busverbinding tussen Apeldoorn en Zwolle. De Veluwelijn biedt reizigers in de spits een bus die om de 10 minuten rijdt, comfortabele haltes en dynamische reisinformatie. Op Transferium Horsthoek kunnen reizigers opstappen, overstappen, carpoolen en parkeren. De provincie Gelderland heeft de afgelopen jaren samen met de gemeenten Apeldoorn, Epe, Hattem, Heerde en Zwolle en de provincie Overijssel gewerkt aan de totstandkoming van deze lijn.

Transferium Horsthoek
Samen met het Transferium Horsthoek biedt de Veluwelijn aan inwoners van de Veluwe een nieuwe manier van reizen. Het Transferium is van alle gemakken voorzien: 160 parkeerplaatsen, overdekte fietsenstallingen, dynamische reisinformatie en een comfortabele halte.

Wedstrijd
Op 24 basisscholen in de gemeenten Apeldoorn, Epe, Hattem, Heerde en Zwolle hebben  leerlingen van groep 8 een les over de Veluwelijn bijgewoond. Aan de les was een wedstrijd gekoppeld, het maken van een promotieposter voor de Veluwelijn. In totaal waren er 22 inzendingen. Deze werden eerst beoordeeld door een jury bestaande uit de wethouders van de deelnemende gemeenten. Uit de drie nominaties van deze jury koos een driekoppige jury, bestaande uit Ben Mouw, voorzitter Rocov, Mark Ankersmid van reclamebureau Emotion uit Apeldoorn en Marijke van Haaren tenslotte het winnende ontwerp.

 

Meer informatie over Provincie Gelderland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!