Opladen en parkeren elektrovoertuigen in Zwolle

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Gemeente Zwolle

Zwolle wordt het komende jaar verrijkt met een flink aantal oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Dit heeft wethouder Cees Berkhout onlangs bekend gemaakt.

Opladen en parkeren elektrovoertuigen in Zwolle

Een bijzondere karavaan heeft donderdag 11 november 2010 in Zwolle de aandacht gevestigd op het thema duurzaamheid. Een optocht van elektrische voertuigen deed een aantal locaties in de stad aan, waarbij aandacht werd gevraagd voor de praktische oplossingen die er zijn om Zwolle in balans te laten groeien.

Wethouder Cees Berkhout maakte bekend dat Zwolle het komende jaar verrijkt wordt met een flink aantal oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Bovendien komen er parkeerplaatsen speciaal voor elektrische voertuigen.

Elfstedentocht
Blikvanger in de sowieso al opvallende stoet van elektrische voertuigen waren twee sportwagens, beschikbaar gesteld door energiebedrijf Enexis. De karavaan die Zwolle aandeed maakte onderdeel uit van de landelijke elfstedentocht van de stichting Urgenda.

Urgenda zet zich samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren in voor een duurzame samenleving. Inzet daarbij is onder meer dat het Nederlandse wagenpark in 2020 uit zeker een miljoen elektrische voertuigen bestaat.

Om het elektrische rijden onder de aandacht te brengen, reden op de Dag van de Duurzaamheid - 11 november - op diverse plekken in het land karavanen van elektrische voertuigen.

Tussenstop in stadshart


In Zwolle werd vertrokken bij milieu-educatiepark Ecodrome. De rit ging naar het stadshart van Zwolle, waar aan de Melkmarkt een tussenstop is gemaakt bij bewustwordingscentrum Eeeuwig.

Daar werd de Dag van de Duurzaamheid aangegrepen voor allerlei activiteiten om mensen te informeren over duurzame producten en kansen. De karavaan keerde vervolgens terug naar het Ecodrome.

Wethouder Cees Berkhout en programmamaker/presentator Jan Douwe Kroeske gingen daar nader in op de (Zwolse) kansen op het gebied van duurzaamheid. De wethouder: ‘Burgemeester en wethouders van Zwolle zijn daar duidelijk over: duurzaamheid is een kwestie van doen!’ Duurzaamheid is een leidend principe voor de gemeente: Zwolle investeert vanuit een duurzaam perspectief in de toekomst van de stad.

Behendigheidswedstrijd
De elektrische voertuigen werden vervolgens tijdens een behendigheidswedstrijd bij het milieu-educatiepark op hun rijvaardigheden getest.

Na het uitreiken van de Electra Ecodrome Cup voor de beste chauffeur zette de karavaan koers naar Almere, om aan het einde van de dag de grootste vloot aan elektrische auto’s tot nu toe in Nederland te vormen

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!