Oprichting Netherlands EFSI Investment Agency

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: PPM oost

In juni 2015 het Netherlands EFSI Investment Agency (NEIA) opgericht door de ministers van Economische Zaken en van Financiën. De Europese Commissie lanceerde in november 2014 een investeringsplan voor Europa: het ‘plan Juncker’.

Oprichting Netherlands EFSI Investment Agency

Dit plan moet ten minste € 315 miljard aan particuliere en openbare investeringen mobiliseren over een periode van 3 jaar.

EFSI

Binnen het investeringsplan is een belangrijke rol weggelegd voor het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI). Dit nieuwe investeringsfonds moet door middel van gerichte investeringen de structurele economische groei en banen in de Europese Unie bevorderen. De Nederlandse overheid wil optimaal aansluiten bij het Europese Investeringsplan om ook in Nederland meer economische groei en banen te realiseren. Nu en voor de toekomst.

NEIA

Ondanks de aanwezigheid van veel financiële partijen in Nederland lukt dat niet vanzelf. Daarom is in juni 2015 het Netherlands EFSI Investment Agency (NEIA) opgericht door de ministers van Economische Zaken en van Financiën. Het NEIA is per 1 juli 2015 volledig operationeel en is een samenwerking tussen het ministerie van Economische Zaken, het ministerie van Financiën en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Oud senior medewerker Annemieke Busch van MKB financiering bij RVO zal daar het aanspreekpunt zijn. Mocht je in contact willen komen met Annemieke laat het me even weten.

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!