Orientalis eerste museum dat aan crowdfunding doet

  • Toerisme & Recreatie

Per 1 augustus 2011 is Museumpark Orientalis gestart met fondsenwerving via de sociale media. Orientalis wil op deze manier geld inzamelen voor een aantal projecten die zij in 2012 gerealiseerd wil hebben. In het voorjaar 2012 moet het hele park weer voor het publiek opengaan. Museumpark Orientalis is het eerste museum in Nederland dat via sociale media aan crowdfunding doet.

Orientalis eerste museum dat aan crowdfunding doet

Crowdfunding is het gebruik van social media als Hyves, Facebook en Twitter om donaties te verzamelen. Via een speciale applicatie kunnen belangstellenden zich voor het museum inzetten. Museumpark Orientalis is naar eigen zeggen het eerste Nederlandse museum dat aan crowdfunding doet.
Bezoekers van de donatiesite kunnen een project kiezen waarvoor zij zelf een bijdrage willen storten. Bijdragen zijn mogelijk vanaf 5 euro. Donateurs kunnen zo een steentje bijdragen aan projecten als de renovatie van de Romeinse Herberg of de bouw van een nieuw Boeddhistisch Paviljoen. Er zijn ook kleinere projecten zoals de renovatie van de Palestijnse boerderij met de dierenverblijven van Orientalis en het Romeins Aquaduct.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!