Osteo-Pharma vestigt zich op Pivot Park

  • Farma & Zorg
  • Bron: Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

Osteo-Pharma vestigt zich per vandaag op het Pivot Park in Oss. Osteo-Pharma is een ambitieus life sciences bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van nieuwe medische hulpmiddelen ter bevordering van het herstel van botfracturen.

Osteo-Pharma vestigt zich op Pivot Park

De ontwikkeling van deze medische hulpmiddelen maakt gebruik van een principe waarbij de werkzame stoffen van medicijnen worden ingepakt in een biologisch afbreekbare drager. Deze wordt vervolgens door een orthopedisch chirurg lokaal bij een botfractuur aangebracht, waarna gedurende zes tot acht weken botaanmaak wordt gestimuleerd en botafbraak wordt geremd.

Osteo-Pharma is klaar voor de volgende stap in haar bedrijfsontwikkeling en ging daarvoor op zoek naar een passende bedrijfsomgeving.

Pivot Park faciliteert ambitieuze innovatieve life sciences bedrijven, zoals Osteo-Pharma, met state-of-the-art faciliteiten en apparatuur in combinatie met een levendige ondernemende community. Flexibiliteit en maatwerk voor de huurders zijn speerpunten van de organisatie. Osteo-Pharma betrekt op het Pivot Park zowel kantoor- als laboratoriumruimte.

Uitstekende infrastructuur

Jan Gossen, CEO van Osteo-Pharma, licht toe waarom het bedrijf heeft gekozen voor vestiging op het Pivot Park: “Op het Pivot Park kunnen wij gebruik maken van een uitstekende infrastructuur en netwerk, volledig ingerichte laboratoria en erg kostbare apparatuur die wij anders zelf hadden moeten aanschaffen. Hierdoor hoeven wij op dit moment nog geen grote investeringen te doen in apparatuur en kunnen wij ons focussen op ons onderzoek.”

Mirjam Mol-Arts, directeur van Pivot Park: "We zijn erg blij met deze nieuwe huurder op het Pivot Park. Osteo-Pharma vormt met haar ontwikkelingsactiviteiten op het gebied van medische hulpmiddelen een mooie aanvulling op de huidige innovatieve Pivot Park Community.”

Over Pivot Park

Pivot Park is in februari 2012 van start gegaan als initiatief van het farmaceutische bedrijf MSD en vijf partners: de provincie Noord-Brabant, de gemeente Oss, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM, tevens 100 procent aandeelhouder van Pivot Park) en de ministeries ven EZ en VWS.

‘Pivot' betekent spil of draaipunt, iets of iemand waar alles om draait, en dat is exact de functie die Pivot Park voor dynamische life sciences bedrijven wil vervullen. Daartoe biedt het park unieke state-of-the-art kernfaciliteiten én de flexibiliteit om maatwerk te leveren aan ondernemers in de life sciences. Bedrijven krijgen ruim baan om te starten, te groeien, elkaar te inspireren en een belangrijke bijdrage te leveren aan een gezonde samenleving.

Meer informatie over Pivot Park:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!