Oud-werknemer wil MSD kopen

  • Farma & Zorg
  • Bron: Omroep Brabant

Biotechbedrijf Pantarhei Bioscience wil het overgrote deel van MSD, het voormalige Organon in Oss overnemen. De directeur van dit bedrijf werkte 13 jaar bij Organon. Dit meldt het Financieele Dagblad.

Oud-werknemer wil MSD kopen

Het bedrijf met hoofdkantoor in Zeist heeft dit voorstel vorige week woensdag al gedaan aan Merck/MSD, de Amerikaanse eigenaar van het bedrijf in Oss. Dat heeft directeur Herjan Coelingh Bennink van Pantarhei tegenover de krant verklaard.

 

Oud-werknemer

Pantarhei is opgericht door Coelingh Bennink. Hij is een voormalig directeur onderzoek en ontwikkeling bij Organon. Coelingh Bennink werkte dertien jaar bij Organon. Het overnameplan van Pantarhei komt kort voordat er een besluit valt over de toekomst van het farmaciebedrijf in Oss. Het besluit valt dinsdag.

Massaontslag

Vorig jaar kondigde het moederbedrijf van MSD, het Amerikaanse Merck, aan dat er 2175 banen in Oss zouden verdwijnen. Na protest van de vakbonden en de ondernemingsraad besloot Merck te onderzoeken of er ook nog andere mogelijkheden zijn.

Overname

De onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling, goed voor duizend banen, verdwijnt in ieder geval naar Amerika. Vorige week deed de naam Takeda Pharmaceuticals als overnamekandidaat de ronde. Dan zouden er 700 banen gered zijn.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!