Overgangsregeling Asscher miljoenenmeevaller recreatiesector

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: RECRON

Op 24 februari heeft minister Asscher aangekondigd toch met een overgangsregeling te komen voor de berekening van de transitievergoeding voor de seizoensafhankelijke sectoren.

Overgangsregeling Asscher miljoenenmeevaller recreatiesector

Minister Asscher heeft hiertoe besloten nadat een Kamermeerderheid een oplossing eiste voor de hoge kosten waar onder andere recreatieondernemers dit jaar mee te maken zouden krijgen. RECRON heeft de afgelopen maanden flinke kritiek geuit op de berekening van de transitievergoeding met terugwerkende kracht en hard op dit thema gelobbyd. Deze regeling zou alleen de recreatiesector al tientallen miljoenen euro's kosten in het jaar 2015.

Transitievergoeding

In de overgangsregeling stelt Asscher voor dat voor de berekening van de transitievergoeding wordt teruggerekend tot 1 juli 2012 met  toepassing van de nieuwe ketenbepaling. Maar voor de periode daarvoor worden de oude regels gehanteerd en hoeft bij de berekening van de transitievergoeding geen rekening te worden gehouden met contracten die elkaar hebben opgevolgd met onderbrekingen van meer dan drie maanden. In de recreatiesector is het gebruikelijk dat contracten worden onderbroken door een periode van tussen de 3 en 5 maanden.

Ook hoeven recreatieondernemers geen transitievergoeding te betalen als met de werknemer afspraken worden gemaakt om in het nieuwe seizoen (binnen 6 maanden) terug te keren in het bedrijf.

Goed nieuws voor recreatiesector

Deze overgangsregeling is een geweldige overwinning voor RECRON. Door het aanpassen van de overgangsregeling van de transitievergoeding kunnen recreatieondernemers het bespaarde geld weer investeren in hun bedrijf en hun personeel. Adri van der Weyde, voorzitter van RECRON: “De recreatiesector staat bekend als een sector die investeert in haar seizoenwerkers. Met deze overgangsregeling zorgt minister Asscher dat we daar onverminderd mee door kunnen gaan.”

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!