'Overheid alweer in vaarwater bedrijfsleven'

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: VNO-NCW

In navolging van de schoonmakers en beveiligers, wil de overheid nu ook het digitaliseren van documenten overnemen. Het Nationaal Archief is namelijk van plan om zestien scanners aan te schaffen en wil deze vervolgens stallen bij De Belastingdienst.

'Overheid alweer in vaarwater bedrijfsleven'

Een slechte zaak, vinden VNO-NCW en MKB-Nederland. De branche, bestaande uit gespecialiseerde bedrijven die de markt prima kunnen bedienen, wordt daarmee zo'n 30 miljoen per jaar onthouden.

Ambtenaren

De overheid drukt zo bedrijven uit de markt om zélf ambtenaren aan het werk te houden, stellen de ondernemingsorganisaties. Een afdeling van De Belastingdienst in Heerlen moet gaan fungeren als scanlocatie voor de gehele overheid. Een vreemde zet voor een overheidsinstelling die dit niet als primaire taak heeft. Daarnaast dreigen honderden mensen hun baan te verliezen bij betrokken bedrijven.

Geen taak voor overheid

Ook voor deze taak geldt dat de overheid prima via een goede aanbesteding met betere en innovatievere oplossingen kan komen. Een uitdijende overheid die alsmaar elke taak weet in te besteden is funest voor het bedrijfsleven. Zeker als er geen enkel maatschappelijk nut wordt bereikt met de inbesteding, aldus de ondernemingsorganisaties.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!