Overheid en windsector lanceren campagne over windenergie op zee

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Het Rijk lanceerde op 27 november de internationale campagne Wind & Water Works - samen met partijen uit de windsector. Dat gebeurde tijdens de masterclass Wind op zee. 10 gastlanden volgen de masterclass van Nederland.

Overheid en windsector lanceren campagne over windenergie op zee

Onder de boodschap Wind & Water Works kunnen Nederlandse bedrijven en de Nederlandse overheid zich eenduidig en professioneel presenteren als expert op het gebied van windenergie op zee. Hiermee laten Nederlandse bedrijven zien hoe ze de jarenlange offshore-expertise nu inzetten voor windenergie op zee.

Wind & Water Works

Ruud de Bruijne, projectleider wind op zee bij RVO.nl: "Met Wind & Water Works kunnen de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven samen de succesvolle Nederlandse aanpak en expertise rondom windenergie op zee naar andere landen brengen." De komende jaren zal er, onder andere door de Nederlandse ambities voor wind op zee, veel extra werkgelegenheid ontstaan binnen deze sector. Met een groeiende vraag naar mensen en technieken om deze ambities waar te maken.

Masterclass Windenergie op zee

Dat zowel de Nederlandse overheidsaanpak als de Nederlandse offshorebedrijven internationaal in trek zijn, bewijst de masterclass Windenergie op zee. Tijdens deze masterclass worden 10 landen meegenomen in de Nederlandse aanpak van windenergie op zee.

Het Nederlandse bedrijfsleven laat zien hoe het de jarenlange offshore-ervaring nu inzet in Nederland en daarbuiten. Pieter van Oord, voorzitter van IRO: "Nederlandse offshorebedrijven hebben de kennis, ervaring en het materieel om internationaal hun plaats in de top van toeleveranciers voor de offshore windsector waar te maken".

Prijsdaling door overheidsbeleid

De overheid geeft uitleg over het Nederlandse beleid. Dat beleid heeft voor een snelle prijsdaling van windenergie op zee gezorgd: op 15 december 2017 opent voor het eerst een biedingsronde zonder subsidie voor een windpark op zee.

Installatie en onderhoud van windparken

Veel van de landen die aan de Noordzee grenzen, zijn bezig met de ontwikkeling van windenergie op zee. De installatie en het onderhoud van deze windparken biedt ook kansen voor de kustgemeenten, havens en bedrijven in Nederland.

Magazine

In het magazine 'Hollandse Kust where Wind & Water Works' laten bedrijven zien waarom Nederland de beste uitvalbasis is voor de installatie en het onderhoud van windparken op en nabij de Noordzee. 8000 deelnemers aan het WindEurope evenement komende woensdag krijgen als eerste een exemplaar.

Meer weten?

Meer informatie over Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO):

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!