Overijssel helpt 1000 jongeren aan een baan

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Provincie Overijssel

1000 jongeren, 1000 banen. Dat moet het resultaat worden van het`1000-jongerenplan', dat vandaag in het provinciehuis Overijssel van start gaat. Onder het motto ‘Niemand aan de kant' geven Overijssels gedeputeerden Abbenhues en Ranter het officiële startsein.

Overijssel helpt 1000 jongeren aan een baan

1000 leer-werkplekken
De economische recessie treft in Overijssel vooral jongeren. Met het ‘1000-jongerenplan' wil de provincie werkloze jongeren tussen 16 en 27 jaar in Overijssel aan werk helpen.
Werk betekent inkomen, sociale contacten en het gevoel ‘erbij te horen'. Het is de uitdaging om juist nu, in deze moeilijke economische situatie, deze groep jongeren een baan en dus toekomstperspectief te bieden. Probleemjongeren hebben niet een enkelvoudig probleem. Ze zijn  daarom alleen écht goed te helpen als er naar alle leefdomeinen zoals zorg, opleiding en werk, wonen en vrije tijd wordt gekeken. Dit gaat onder begeleiding van een individueel trajectbegeleider.
Het project komt tot stand met medewerking van Trias, Pactum en Jarabee. Het 1000-jongerenplan voorziet in leer-werktrajecten bij Overijsselse bedrijven en instellingen. Meewerkende organisaties ontvangen 10.000 euro subsidie per gerealiseerde werkplek.

Bedrijfsleven en provincie: win-win
De medewerking van bedrijven en (semi-)overheidsorganisaties aan dit project is essentieel. Voor organisaties is dit een uitgelezen kans om vernieuwing en verjonging in hun personeelsbestand te krijgen van jongeren met een nauwe aansluiting tussen beroepsopleiding en praktijk. Voor jongeren bied het plan de mogelijkheid om weer volop te participeren in de maatschappij

Provincie Overijssel investeert extra in werk
In Overijssel zijn ruim duizend voortijdig schoolverlaters. Jongeren die wel gemotiveerd zijn om te werken en er fysiek toe in staat zijn, maar die door allerlei problemen hun opleiding voortijdig hebben verlaten en niet kunnen werken. Om te voorkomen dat deze jongeren langdurig werkeloos worden en buiten de maatschappij komen te staan, investeert de provincie Overijssel extra in de kansen op de arbeidsmarkt van deze jongeren, samen met jeugdzorginstellingen en diverse andere partijen.

Wilt u meer informatie over het `1000-jongerenplan' kijk dan op www.1000jongeren.nl.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!