Overijssels E-magazine stimuleert duurzaam ontwikkelen

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Provincie Overijssel

Gedeputeerde Ineke Bakker voor Wonen, Milieu en Financieel Toezicht heeft het online inspiratiemagazine Duurzaam Ontwikkelen Overijssel gelanceerd.

Overijssels E-magazine stimuleert duurzaam ontwikkelen

De lancering vond plaats tijdens de bijeenkomst ‘Duurzaamheid Inspireert’ bij één van Nederlands duurzaamste bedrijven, Unipro in Haaksbergen.

30 duurzame Overijsselse projecten

Het magazine bevat 30 mooie, praktische voorbeelden van Overijsselse projecten die op een duurzame wijze ontwikkeld zijn. De projecten zijn gerangschikt onder de thema’s leefomgeving, water en klimaat, energie, mobiliteit en infrastructuur, grondstoffen, voedsel en biodiversiteit. Ieder thema wordt ingeleid door een interview met een bestuurder, ondernemer of burger die een visie heeft op het thema in relatie tot duurzaamheid.

Van passie naar product via zes P’s

Per project zijn de geleerde lessen beschreven en is de integraliteit zichtbaar gemaakt met het zogenaamde duurzaamheidslabel. Behalve projecten bevat het magazine ook een aantal instrumenten die kunnen helpen om opgaven in de fysieke leefomgeving duurzaam te ontwikkelen.

Het magazine is gemaakt voor iedereen die zich bezig houdt met de inrichting van de fysieke leefomgeving of die hier interesse in heeft. Om ideeën op te doen en deze toe te passen in de eigen opgaven, groot en klein.

Kortom, verrijk uzelf en klik naar Duurzaam Ontwikkelen Overijssel

Subsidieregeling Duurzaam Ontwikkelen

Naast het inspiratiemagazine is er de provinciale subsidieregeling Duurzaam Ontwikkelen voor onderzoek naar verduurzaming van opgaven en uitvoering van maatregelen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!