home » nieuws » Bouw »

Overijsselse werkgevers: investeer in door stikstof getroffen MKB

De extra hulp die Overijssel aan het MKB gaat bieden, moet ook gericht worden op ondernemers die in de knel zitten door de stikstofcrisis. Die oproep doen de provinciale afdelingen van Bouwend Nederland, VNO-NCW, MKB-Nederland, Techniek Nederland, Cumela, AFNL, MKB-Infra en de Koninklijke Metaalunie.

Overijsselse werkgevers: investeer in door stikstof getroffen MKB

Dit brede scala aan ondernemersorganisaties pleit voor een versnelling van structurele oplossingen door inzet van het Overijsselse Investeringsprogramma MKB 2020-2023.

Hans van Norel (Bouwend Nederland Regio Oost) en Laurens de Lange (VNO-NCW Overijssel) vrezen een toename van de bestaande problematiek bij bedrijven in de bouw, infra, groenvoorziening en metaal: “Veel Overijsselaars zijn werkzaam in deze bedrijven. Alhoewel personeels- en continuïteitsproblemen op dit moment aan de orde van de dag zijn, zien we dat deze ondernemers toch bereid zijn de mouwen op te stropen om hun steentje bij te dragen aan natuurherstel en verduurzaming.” Van Norel en De Lange hopen dat het MKB-investeringsprogramma daarin soelaas biedt.

De ondernemers willen daarom met Gedeputeerde Staten in overleg om binnen het MKB-programma tot een regeling te komen die investeert en ondersteunt in innovatie, opleiding en ontwikkeling in de bedrijven die worden geraakt door de stikstofcrisis. Op die manier zien de organisaties dat aan structureel natuurherstel kan worden gewerkt.

Daarnaast roepen ze Overijssel op een voorbeeldrol te pakken door middel van MKB-vriendelijke aanbestedingen. Van Norel en De Lange: “Als we een stap willen zetten naar een ecologisch verantwoorder beleid, moet in de aanbesteding duurzaamheid zwaarder gaan tellen en aanbesteden op laagste prijs verdwijnen. Dit maakt het MKB inclusief, toekomstbestendig en weerbaar. Daardoor werken we verder aan circulaire infra, energie-neutrale woningen en verduurzaming van Overijssel.”

Lees hier het complete artikel.

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!