Overslag van Zeeland Seaports groeit

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Zeeland Seaports

De Zeeuwse havens hebben de positieve lijn van het afgelopen jaar kunnen doorzetten en sluiten naar verwachting af met een recordoverslag van 35 miljoen ton.

Overslag van Zeeland Seaports groeit

Dit was de positieve boodschap die CEO Hans van der Hart van Zeeland Seaports vanmiddag kon melden tijdens de jaarlijkse eindejaarsbijeenkomst van het havenbedrijf en de ZPPC.  Als gevolg van de sombere economische vooruitzichten waagde hij zich vooralsnog niet aan een voorspelling voor het komend jaar.

Deze 35 miljoen ton betekent een groei ten opzichte van 2010 met 6 procent. De groei van de overslag is in haast alle verschijningsvormen gerealiseerd. Sterkste relatieve stijger was de goederensoort stukgoed (breakbulk) met producten als hout, cellulose en fruit. Absoluut was droge bulk de grootste stijger met producten als steenkool en mineralen. De toename van de overslag resulteerde ook in een toegenomen aantal zeeschepen dat werd afgehandeld, 6.263 ten opzichte van 6.114 vorig jaar.

Het afgelopen jaar heeft Zeeland Seaports ongeveer 22 hectare uitgegeven. Door diverse bedrijven is fors geïnvesteerd in de ontwikkeling van hun bedrijven. Zo hebben onder meer Oiltanking, OVET, Verbrugge en Vesta fors uitgebreid in opslagcapaciteit.

Voor komend jaar durfde Van der Hart geen uitspraak te doen voor wat betreft de goederenoverslag in de Zeeuwse haven. Hij stond in dit verband natuurlijk ook stil bij de ontwikkelingen bij ZALCO.

Meer informatie over North Sea Port:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!