home » nieuws » Bouw »

Passerelle in Roosendaal op 22 juni geopend

  • Bouw
  • Bron: Gemeente Roosendaal

Ondanks dat de passerelle nog niet helemaal klaar is, de liften en kunstwerken worden in oktober opgeleverd, is sinds zondag 22 juni de passerelle over het spoor in Roosendaal voor het publiek opengesteld.

Passerelle in Roosendaal op 22 juni geopend

Wethouder Cees Lok gaf, samen met enkele studenten van het Kellebeek College en deelnemers aan ‘Kellebeek Walking’ van THOR, om 10.30 uur hiervoor het startsein.

De openstelling was gekoppeld aan de door THOR op zondag 22 juni georganiseerde wandeltocht door Roosendaal. Een gedeelte van het parcours van ‘Kellebeek Walking’ leidt de wandelaars over de passerelle.

Stadsgezichtbepalend architectonisch bouwwerk

De passerelle is een interwijkverbinding, die de door het spoor gescheiden stadsdelen van onze stad op een snelle manier voor voetgangers en fietsers met elkaar verbindt. De passerelle is ontworpen door het architectenbureau West8 en heeft het karakter van een vakwerkbrug. Dit ontwerp is in nauwe samenwerking met de spoorbouwmeester beoordeeld als beste ontwerp uit alle inzendingen. Het perfect aansluiten van het ontwerp bij de monumentale perronkappen van het station was hierbij een belangrijk beoordelingscriterium. Met de realisatie van de passerelle heeft de ‘skyline’ van Roosendaal een hoogstaand architectonisch bouwwerk erbij gekregen. Studenten van het Kellebeek College zijn met de komst van de passerelle vanuit het centrale bus- en treinstation sneller bij de nieuwe school die op 1 september opent.

Geschiedenis

De brug is gebouwd door Volker Staal en Funderingen, waarbij de brugdelen in de loodsen van ASK Romein in Vlissingen zijn geconstrueerd. Per ponton zijn de brugdelen over kanalen en rivieren naar Roosendaal vervoerd. Op donderdag 20 maart werden de brugdelen door een sleepschip naar de uiteindelijke bestemming gebracht. In het paasweekend werd de circa 450 ton zware brug in drie delen omhoog gehesen, op de steunpunten gelegd en aan elkaar bevestigd waarna de afwerking plaats vond. De bouw van deze passerelle is door het Rijk, de provincie Noord-Brabant, de interregionale samenwerking Vlaanderen-Nederland en de gemeente Roosendaal gezamenlijk financieel mogelijk gemaakt.

Feestelijke opening

De feestelijke opening van de passerelle is gepland in november. Deze feestelijke opening wordt gecombineerd met de officiële opening van het Kellebeek College, onderdeel van ROC West-Brabant en de opleveringen van het innovatieve warmtenet voor de nieuwe wijk Stadsoevers, het vernieuwde Kadeplein, de doortrekking van de wethouder Lanenstraat en de heringerichte Paterstuin.

Met al deze opleveringen beginnen de contouren van deze ‘nieuwe, gezonde en duurzame’ wijk zich steeds meer af te tekenen.

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!