Paul de Krom nieuwe aanjager Techniekpact

  • Technologie
  • Bron: Rijksoverheid

Oud-staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Paul de Krom gaat helpen bij de totstandkoming én uitvoering van het Techniekpact.

Paul de Krom nieuwe aanjager Techniekpact

Dat heeft het kabinet vandaag bekend gemaakt. Het Techniekpact moet de samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven bevorderen, de kwaliteit van het techniekonderwijs verbeteren en meer jongeren interesseren voor de techniek.

Tekort aan technici

Er kiezen momenteel te weinig jongeren voor een technische opleiding. Tegelijk gaat de komende jaren een groot aantal technici met pensioen. Hierdoor ontstaat tot 2016 een tekort van 170 000 technici, verdeeld over alle opleidingsniveaus. Het kabinet wil deze schaarste aan technisch personeel aanpakken, samen met sociale partners en het onderwijs. De Krom zal daarbij een voortrekkersol vervullen. Het kabinet wil dit voorjaar het Techniekpact afsluiten met de betrokken partijen. Namens het kabinet zullen de minister van Economische Zaken, de minister en de staatssecretaris van Onderwijs en de minister van Sociale Zaken het Techniekpact ondertekenen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!