Personeel werven uit Roemenië en Bulgarije moet mogelijk blijven

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: MKB

Minister Henk Kamp van Sociale Zaken moet zijn voorgenomen beleid, om Roemenen en Bulgaren alleen in uitzonderingsgevallen een tewerkstellingsvergunning te verlenen, herzien.

Personeel werven uit Roemenië en Bulgarije moet mogelijk blijven

De drie grote werkgeversorganisaties MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO-Nederland doen als Raad van de Centrale Ondernemingsorganisaties (RCO) een beroep op de minister om zijn aangekondigde beleid te wijzigen. Deze werknemers zijn hard nodig om een goede personeelswerving in bepaalde sectoren mogelijk te houden.

Minister Kamp stelt dat er genoeg mensen in Nederland zijn om het werk te kunnen doen: mensen die nu iets anders doen, werklozen of Polen. Het aantrekken van Roemenen en Bulgaren zou daarom volgens de bewindsman onnodig zijn.

Maar de werkgeversorganisaties wijzen deze gedachtegang van de minister af. “Het theoretische aanbod van werknemers in eigen land blijkt feitelijk niet beschikbaar te zijn voor de arbeidsmarkt”. Vooral in de land- en tuinbouw verwachten de werkgevers grote problemen als het beleid van Kamp zou doorgaan.

Meer informatie over MKB Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!