Pivot Park Oss groeit tegen de klippen op en haalt ‘grote naam’ binnen

  • Regionale ontwikkeling

Panther, Grizzly en Racoon. Dat zijn de werknamen voor drie nieuwe gebouwen die op Pivot Park in Oss moeten verrijzen. De extra ruimte is nodig om nieuwe bedrijven te huisvesten en reeds gevestigde bedrijven door te laten groeien.

Pivot Park Oss groeit tegen de klippen op en haalt ‘grote naam’ binnen

Het vijf bouwlagen tellende gebouw Panther wordt speciaal opgetrokken voor een ‘grote naam’ in de farmawereld. 

Het zwarte gebouw heeft de werknaam Panther. Hierin vestigt zich één enkel bedrijf, dat volgens alle partijen een grote naam in de farmaceutische wereld is. Linksvoor het campusrestaurant. © Pivot Park

Volgend voorjaar hoopt Pivot Park ook de plannen rond te hebben voor een tweede nieuw gebouw op de campus. Grizzly meet liefst acht bouwlagen en voegt in één klap negenduizend vierkante meter aan kantoor- en werkruimte toe aan het park. Dit gebouw is vooral bedoeld om bedrijven te huisvesten die op Pivot Park of elders uit hun jasje zijn gegroeid. Om huurders te werven is nu al een speciale website online gebracht. Daarop is meteen ook een filmpje te zien van de toekomstige invulling van de gehele campus. 

Broedplaats 

Een gebouw dat daarin nu nog als ‘lege huls’ figureert is Racoon. Dit pand wordt door Drees aangemerkt als broedplaats voor startende bedrijven met veel potentie. ,,Als we deze incubator hebben gerealiseerd, dan hebben we het goed voor elkaar. Dan hebben we een plek waar veelbelovende start-ups de kans krijgen om in optimale omstandigheden tot wasdom te komen. De succesvolle kunnen daarna doorstromen naar een gebouw als Grizzly. En als ze echt groot worden dan betrekken ze een heel eigen gebouw. Dat is in grote lijnen het masterplan dat we vorig jaar met z'n allen hebben vastgesteld.” 

Dat ‘met z'n allen’ zijn  behalve Pivot Park zelf ook de gemeente Oss en de provincie. Die laatste partij is de grote financier en aandeelhouder van het vastgoed op Pivot Park, benadrukt wethouder Den Brok. Niet voor niks namen niet minder dan drie gedeputeerden deze week een kijkje op de campus. Voor twee van hen was het een eerste kennismaking met het park. 

Succes met hoofdletters

Ooit begonnen als ‘troostprijs’ na het schrappen van de complete researchafdeling door MSD, is Pivot Park uitgegroeid tot een florerend innovatiecentrum voor medicijnontwikkeling en chemie. Uniek voor een campus die niet direct gelieerd is aan een universiteit, stelt Den Brok. Volgens Drees is dat juist de basis van het succes. ,,De bedrijven die hier zitten hebben de vrijheid om met alle universiteiten en ontwikkelcentra te werken. Dat doen ze met resultaatgerichte plannen en goed ondernemerschap. Succes mag hier intussen wel met hoofdletters geschreven worden.”

Meer informatie over Pivot Park:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!