Pivot Park start met realisatie open campus

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

Vandaag is het Pivot Park officieel van start gegaan met de realisatie van een open campus voor life sciences innovatie. Deze nieuwe fase voor het park is ingeluid door Mirjam Mol-Arts, directeur Pivot Park, en Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester van Oss, door middel van de onthulling van het bouwbord.

Pivot Park start met realisatie open campus

Op 30 juni 2015 is met de grondverkoop van MSD aan de gemeente Oss een belangrijke stap gezet om Pivot Park versneld zijn spilfunctie als open innovatie campus voor life sciences te kunnen laten vervullen. Een tweede belangrijke stap is het starten met de fysieke veranderingen voor de ontvlechting van MSD en Aspen, zodat een open campus met een eigen infrastructuur en ecosysteem gerealiseerd kan worden. Na uitgebreide voorbereidingen is nu met de realisatie van deze nieuwe fase voor Pivot Park begonnen.

Spil in open innovatie

De werkzaamheden starten in oktober met de sloop van de sporthal AA op het parkeerterrein aan de Kloosterstraat. Een aantal andere verouderde gebouwen op het Pivot Park-terrein volgen in de loop van 2016. Het terrein wordt opnieuw ingericht om een optimale verbinding binnen de community en naar buiten toe te kunnen garanderen. Bovendien gaan volgens planning vanaf 1 januari 2016 de hekken met MSD en Aspen dicht en de toegangspoorten van Pivot Park blijven dan voortaan overdag open. Op deze manier ontstaat een vrij toegankelijke open campus die bedrijven en kennisinstellingen stimuleert bij het initiëren en doorzetten van gezamenlijke innovatietrajecten.

Broedplaats van kennis, kunde en nieuwe bedrijvigheid

Mirjam Mol-Arts, directeur Pivot Park, is verheugd over de start van deze nieuwe fase voor Pivot Park. “Het Pivot Park is een broedplaats van kennis, kunde en nieuwe bedrijvigheid op zoek naar oplossingen voor actuele gezondheidsvraagstukken, vooral op het gebied van nieuwe medicijnontwikkeling. Een vrij toegankelijke open campus is een belangrijke voorwaarde voor de effectiviteit van zo’n bedrijvig ecosysteem.”

Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester van Oss: “De essentie van innovatie is openstaan voor nieuwe gedachten, nieuwe ontmoetingen. Een open park is een must voor samenwerking tussen verschillende disciplines en daarmee voor innovatie. Oss is met deze open campus helemaal een One Stop Shop voor life sciences.”

Meer informatie over Pivot Park:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!