Platform Driven By Data zet data science om in business

Voor veel ondernemers is big data inmiddels een bekend gegeven. Minder bekend zijn manieren waarop die data waarde kunnen creëren, ofwel data science: een nieuw vakgebied dat veel kansen biedt.

Platform Driven By Data zet data science om in business

Zo kan data science bedrijven bijvoorbeeld helpen om (koop)patronen binnen het klantenbestand te ontdekken of om personeel op het juiste moment beschikbaar te hebben.

Platform Driven By Data

Om ondernemers te helpen bij het omzetten van data naar concrete business heeft de instantie VNO-NCW Brabant Zeeland, samen met diverse andere partijen, het platform Driven By Data opgericht. Hierin ontdekken bedrijven aan de hand van vier stappen niet alleen hoe data werkt, maar ook hoe zij zelf concreet aan de slag kunnen gaan met data science. Zo publiceert VNO-NCW Brabant Zeeland op de website van het platform Driven By Data bijvoorbeeld met regelmaat inspirerende praktijkvoorbeelden, kunnen bedrijven tijdens de door VNO-NCW georganiseerde evenementen ontdekken wat data voor hun organisatie zou kunnen betekenen en is er tevens de mogelijkheid om een workshop te volgen of het zogenaamde MKB Data Lab in te duiken.

Over het MKB Data Lab

In het MKB Data Lab, verzorgd door de Jheronimus Academy of Data Science (JADS), gaat een data wetenschapper met een vraagstuk aan de slag, onder begeleiding van twee docenten. Op deze manier krijgen bedrijven toegang tot zowel de expertise als de juiste automatiseringsomgeving. Deelname aan het MKB Data Lab start met het uitvoeren van een Quick Scan tijdens het MKB Data Event om er zo achter te komen wat data voor uw bedrijf zou kunnen betekenen. Na het volgen van een workshop kan er vervolgens gekeken worden hoe het Data Lab u het beste kan helpen en aan de hand van het daaruit voortvloeiende concrete projectvoorstel kan het MKB Data Lab daadwerkelijk aan de slag.

Initiatiefnemers

Het Platform Driven by Data is een initiatief van BIM, VNO-NCW Brabant Zeeland, gemeente ‘s-Hertogenbosch, JADS, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Rabobank.

Meer informatie over VNO-NCW Brabant Zeeland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!