Platform Intercultureel Ondernemen Arnhem Kick Off

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: MKB Nederland

Het platform heeft haar belangrijkste speerpunten bekend gemaakt; Meer en betere interculturele ondernemers in Arnhem en in Gelderland. Maar ook samenwerking met de bestaande reguliere netwerken is een belangrijke speerpunt.

Platform Intercultureel Ondernemen Arnhem Kick Off

 Ondernemerschap bevordert de emancipatie en integratie van nieuwe Nederlanders en biedt hen de mogelijkheid om een plaats in te nemen in de samenleving en zo hun binding en betrokkenheid te vergroten. We spreken niet meer van de “allochtone, niet westerse, ondernemer”, maar hebben het over de “interculturele ondernemer”. Dit was de belangrijkste boodschap tijdens de aftrap van de bijeenkomst 'interculturele Inspiratie'.

De drukbezochte bijeenkomst vond plaats in de kasteelboerderij van het Nederlands Openluchtmuseum. Joost Peters ( Honorair Consulaat-Generaal van Turkije en tevens dagvoorzitter) bedankte alle lokale en regionale helden voor hun aanwezigheid, ook omdat de gasten tijdens deze koude winteravond thuis, bij de kachel konden blijven zitten.

Tijdens een paneldiscussie stond men stil bij een viertal stellingen over intercultureel ondernemen en netwerken. De panelleden waren natuurlijk niet de minste uit Gelderland; Marijke van Haaren (geduputeerde Provincie Gelderland), Michiel van Wessem ( Wethouder gemeente Arnhem), Sharda Nandram (Lector ondernemerschap HAN), Hassan el Hadji ( ondernemer van Marokkaanse afkomst) en Ismail Üngüç ( Turkse ondermer, Serhat Impex BV)

Het platform bestaat uit gemeente Arnhem, Turkse Ondernemers Vereniging Arnhem e.o., Kamer van Koophandel Centraal Gelderland, ROC Rijn IJssel, Hogeschool Arnhem en Nijmegen en MKB Nederland. Het PIO (platform Intercultureel Ondernemen) gaat een samenwerking aan voor de duur van 2 jaar; van 1 juli 2010 tot 1 juli 2012. De vier pijlers waarop de projectdoelstellingen berusten zijn; Verbinden, Inspireren, Communiceren en Stimuleren.

Platform Intercultureel Ondernemen

Michiel van Wessem - Gemeente Arnhem
Wouter Groothedde - Rijn IJssel
Rahmi Gemril - TOV Arnhem e.o.
Ronald Migo - KvK Centraal Gelderland
Sharda Nandram - Hogeschool Arnhem en Nijmegen
Audrey Huethorst - MKB Midden Nederland

Meer informatie over MKB Midden - Apeldoorn:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!