Podium voor creatieve technici

  • Technologie
  • Bron: Rabobank

De Rabobank, Ordina, UtrechtInc, TNO en Economic Board Utrecht (EBU) organiseren van vrijdag 4 tot en met zondag 6 juli Nederlands eerste FinTech Hackathon.

Podium voor creatieve technici

Deze Hackathon biedt technisch creatieve mensen een podium om met hun innovatieve ideeën de financiële sector op zijn kop te zetten.

Belangrijke en snel groeiende industrie

De Financiële Technologie (FinTech) is momenteel één van de snelst groeiende industrieën. De Rabobank en haar partners erkennen het belang van deze industrie en stimuleren innovatie en ondernemerschap. Daarom organiseren zij deze eerste Dutch FinTech Hackathon. UtrechtInc zorgt voor de locatie op het Utrechtse Sciencepark, dat wordt omgebouwd tot een ware Hackathon-beleving.

Race tegen de klok

48 uur lang krijgen zelf samengestelde teams de tijd om hun creatieve brein op volle toeren te laten werken. Ze gaan met elkaar de strijd aan om de beste en meest innovatieve oplossing te ontwikkelen. Het thema spitst zich toe op nieuwe en alternatieve manieren van lenen en financieren. Om het beste resultaat te bereiken, krijgen de teams tijdens de Hackathon ondersteuning van een aantal experts uit de FinTech industrie.


Prijzen

De nieuwe ideeën die uit deze Hackathon voortvloeien worden door een jury van financieel en technische deskundigen op levensvatbaarheid en innovatiekracht beoordeeld. Het team met het meest solide en innovatieve voorstel ontvangt een geldprijs van € 5.000. Ook zijn er iPads te winnen en het best scorende team kan eventueel gebruikmaken van het ondernemerschapsprogramma UtrechtInc, om zijn idee in de praktijk uit te werken.

Meedoen?

De Dutch FinTech Hackathon nodigt ontwikkelaars, programmeurs, webdevelopers, ondernemers en studenten uit om zich uiterlijk 22 juni als team aan te melden. Van alle inzendingen worden de beste teams geselecteerd. Gedurende de twee Hackathon-dagen mogen deelnemers rekenen op inspiratievolle lezingen en workshops. Daarnaast is er de gelegenheid om te netwerken en kennis uit te wisselen met andere experts.

Meld je aan op www.dutchfintechhackathon.nl

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!