Polymer Science Park Zwolle versterkt innovatie mkb

  • Innovatie & MVO

Zwolle en de Provincie Overijssel dragen via Polymer Science Park bij aan duurzame innovatie in Oost-Nederland op het gebied van kunststoffen en coatings. De Overijsselse hoofdstad ondersteunt de komende drie jaar voor in totaal 225 duizend euro het initiatief van gemeentelijke partners uit onderwijs en bedrijfsleven.

Polymer Science Park Zwolle versterkt innovatie mkb

Polymer Science Park bevordert duurzame innovatie door ondernemingen, onderwijs en onderzoek bijeen te brengen, kennis te verwerven en kennis te delen.

Polymer Science Park is sinds begin dit jaar gevestigd aan de Ceintuurbaan in Zwolle, waar onderzoek- en instructieruimten, apparatuur en facilitaire diensten beschikbaar zijn om de innovatieve doelstelling te realiseren. ‘Nieuwe materialen’ is een van de zes clusters die binnen het samenwerkingsverband Regio Zwolle krachtig wordt ondersteund. Innovaties dragen bij aan de economische kracht van bedrijven in deze regio. Wat betreft werkgelegenheid in de kunststofsector neemt de Regio Zwolle landelijk de tweede plaats in.

Netwerk

Burgemeester en wethouders van Zwolle willen de komende drie jaar elk jaar 75 duizend euro beschikbaar stellen voor het innovatieve initiatief. De provincie Overijssel stelt 200 duizend euro beschikbaar. Theo Rietkerk, Gedeputeerde Economie, Energie en Innovatie: "Wij stellen 200 duizend euro beschikbaar voor innovatievouchers voor het midden- en kleinbedrijf (MKB). Hiermee kunnen bedrijven onderzoek- en ontwikkelingscapaciteit inkopen bij het Polymer Science Park. De vouchers leveren een bijdrage aan de doelstelling van het Regionaal Economisch Beleid van provincie Overijssel om de innovatiekracht van het MKB in de industrie te versterken. In totaal kunnen ongeveer veertig MKB-bedrijven hiervan gebruikmaken".

Het initiatief wordt (ook) financieel ondersteund door de Kamer van Koophandel.
De Zwolse gemeenteraad buigt zich binnenkort over het voorstel van het college.

Betere toegang

Opzet is dat via Polymer Science Park bedrijven als DSM Resins en Wavin - al betrokken bij het cluster - en andere bedrijven in de regio beter toegang krijgen tot nieuwe ideeën, onderwijs en onderzoek op het gebied van kunststoffen en coatings. Met name het versterken en uitbouwen van het netwerk van ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf is daarbij een belangrijke opgave. Daarbij wordt nadrukkelijk gekeken wat de wensen van het bedrijfsleven zelf zijn.

Het cluster Nieuwe Materialen - waaronder Polymer Science Park - is een van de zes clusters waarop de zestien gemeenten van Regio Zwolle economisch samenwerken: naast Nieuwe Materialen zijn dat Health & Care, Duurzaamheid & Energie, Logistiek, Vrijetijdseconomie en Agrofood.

De Regio Zwolle wordt gevormd door de gemeenten Dalfsen, Hardenberg, Kampen, Ommen, Olst-Wijhe, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland, Zwolle (Overijssel), Dronten, Noordoostpolder (Flevoland), Hattem, Heerde, Oldebroek (Gelderland) en Meppel (Drenthe).

De stichting die Polymer Science Park aanstuurt wordt gevormd door vertegenwoordigers van DSM Resins, Wavin, Oost NV, Hogeschool Windesheim en Deltion College. Van Wijhe Verf en Universiteit Twente zijn volwaardige partners.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!