PPM Oost boekt nieuw succes met BioGeneration Ventures

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: PPM Oost

Na de verkoop van Dezima Pharma in november 2015, kunnen we u de tweede exit van BioGeneration Capital Fund II melden, een zogenaamde “unicorn” (een verkoop met een opbrengst hoger dan US $ 1 miljard).

PPM Oost boekt nieuw succes met BioGeneration Ventures

Het fonds, waarin geïnvesteerd is vanuit Topfonds Gelderland boekte eind december 2015 een nieuw succes met de verkoop van haar portefeuillebedrijf Acerta Pharma aan het beursgenoteerde Britse pharmacieconcern AstraZeneca. De transactie zal naar verwacht in het eerste kwartaal van dit jaar definitief worden afgerond. Acerta Pharma werkt aan een veelbelovend middel tegen Chronische Lymfatische Leukemie (CLL), de meest voorkomende vorm van leukemie, en heeft tevens een platform technologie dat naar verwacht ook toepasbaar is in de behandeling van solide tumoren.

Grootste succes tot nu toe

Deze verkoop was de vierde exit in 2015 van fondsmanager BioGeneration Ventures en is het grootste succes in de geschiedenis van de twee fondsen onder beheer. Dit is tevens de grootste deal uit de geschiedenis van de Nederlandse biotechnologie tot nu toe. Andere bekende inmiddels verkochte portefeuillebedrijven uit het eerste fonds zijn Lanthio Pharma en NovioGendix, waarin ook PPM Oost rechtstreeks samen met BioGeneration Ventures heeft geïnvesteerd.

Bovendien is de fondsmanager BioGeneration Ventures momenteel bezig met de voorbereiding van een derde fonds wat in het lopende kwartaal van dit jaar wordt gelanceerd.

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!