PPM Oost krijgt 20 miljoen extra voor participaties

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Provincie Gelderland

Ruim 190 kansrijke jonge innovatieve bedrijven in Overijssel en Gelderland hebben dankzij financiële ondersteuning vanuit Participatie maatschappij Oost Nederland (PPM Oost) een levensvatbaar bedrijf ontwikkeld.

PPM Oost krijgt 20 miljoen extra voor participaties

Hiermee zijn 7.500 extra banen gecreëerd. Om dit effectieve beleid te continueren ontvangt PPM Oost een extra impuls van twintig miljoen euro van haar aandeelhouders; het ministerie van Economische zaken, provincie Overijssel en provincie Gelderland.

Participaties aan innovatieve MKB-bedrijven

Het stimuleren van de regionale economie en de werkgelegenheid in Oost Nederland is kerntaak van PPM Oost, het participatiebedrijf van Oost NV. Dit doet zij door financiële ondersteuning te bieden, in de vorm van participaties, aan kansrijke, jonge, innovatieve en snel groeiende MKB-bedrijven. PPM Oost heeft sinds 2003 ruim honderd miljoen geïnvesteerd in ruim honderdnegentig bedrijven in Overijssel en Gelderland. Dit heeft een regionale investeringsimpuls opgeleverd van vierhonderd miljoen euro, naast het behoud van banen, 7.500 arbeidsplaatsen gecreëerd.

Investeren in innovatieve bedrijven

Annemieke Traag, gedeputeerde Economie, provincie Gelderland; 'Het investeren in innovatieve bedrijven biedt de kans om onze concurrentiepositie ten opzichte van de rest van de wereld te verbeteren. De overheid draagt een deel van het risico van deze innovatieve ondernemingen. En met de opbrengsten uit de participaties ondersteunen wij weer nieuwe bedrijven'. Theo Rietkerk gedeputeerde Economie, provincie Overijssel: 'De resultaten spreken voor zich. Voortzetting en versteviging van deze aanpak is essentieel'.

Forse bijdrage

Het ministerie van Economische Zaken levert een forse bijdrage van tien miljoen euro. Rietkerk: 'Die bijdrage is het resultaat van intensieve gesprekken die wij met minister Henk Kamp hebben gevoerd. De successen die in Oost-Nederland zijn geboekt, hebben bij de toekenning een belangrijke rol gespeeld'. In totaal ontvangt PPM Oost twintig miljoen euro; tien miljoen van Economische Zaken, zes miljoen van Overijssel en vier miljoen van Gelderland.

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!