PPMOost investeert in Windpark Nijmegen-Betuwe

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Oost NV

PPM Oost investeert via het Energiefonds Gelderland (IEG) in Windpark Nijmegen-Betuwe. Op vrijdag 31 juli vond na een lange periode van contractsbesprekingen de financial close plaats bij de notaris te Nijmegen.

PPMOost investeert in Windpark Nijmegen-Betuwe

PPM Oost is nu via het IEG fonds aandeelhouder in de veelbelovende bedrijf.

Windpark Nijmegen-Betuwe is een burgerinitiatief voor vier windmolens. Iedereen uit de regio kan door te investeren in dit windpark mede-eigenaar worden. Dat gebeurt via de coöperatie WindpowerNijmegen en daar kunnen particulieren en bedrijven nu al lid van worden.

Duurzame doelstelling

We verbruiken met zijn allen steeds meer energie. Het grootste deel van deze energie (96%) is niet duurzaam opgewekt. Om dat te veranderen willen het Rijk en de provincie Gelderland energieneutraal worden. Dat betekent evenveel energie produceren als je gebruikt. De gemeente Nijmegen wil dat in 2045 bereiken. Windpark Nijmegen-Betuwe draagt daar een flink deel aan bij. De geplande Lagerwey L100-windmolens zullen genoeg stroom produceren voor 7.000 huishoudens. We beginnen met de bouw van vier windturbines. In een later stadium hopen we nog een vijfde windturbine bij te plaatsen en kunnen we duurzame energie leveren voor zo’n 8.900 huishoudens.

Meer informatie over Oost NL:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!