Praat mee in Eindhoven over Groei en kennis door ICT

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Europese Commissie

De Vertegenwoordiging van de Europese Commissie organiseert dit voorjaar een debattenreeks over de belangrijkste Europese thema's.

Praat mee in Eindhoven over Groei en kennis door ICT

Europese experts en lokale bestuurders geven een stand van zaken over een beleidsthema dat van belang is voor de regio. Nadien is er ruim de tijd voor vragen en discussie met het publiek.

Op 20 maart 2014, van 15.00 tot 17.00 uur, vindt de laatste van zeven bijeenkomsten plaats in de Piet Hein Eek zaal, Halvemaanstraat 30 (op Strijp R), in Eindhoven. Tijdens dit debat staat het thema ‘Groei en kennis door ICT’ centraal. Sprekers als Rob van Gijzel en Rob Hartman geven hun afzonderlijke visie en gaan met het publiek en met elkaar in gesprek over het Europese beleid rondom groei en kennis door ICT en wat dit betekent voor de burger.

Programma

Dagvoorzitter Peter van der Geer neemt de bezoekers mee door een gevarieerd programma over groei en kennis door ICT in Europa. Bezoekers kunnen reageren op stellingen, zien wat inwoners van Eindhoven te zeggen hebben en ze kunnen in gesprek gaan met de sprekers van de dag:

  • Luc Willems, adjuct secretaris-generaal Benelux
  • Arie van Bellen, directeur ECP Platform voor InformatieSamenleving
  • Rob Hartman, directeur ASML
  • Rob van Gijzel, burgemeester Eindhoven en voorzitter Stichting Brainport
  • Andy Klom, directeur van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland

Meer informatie en aanmelden

Op www.europadialoog.nl/eindhoven staat het volledige programma en kunnen geïnteresseerden zich aanmelden. Hier is ook meer informatie over de thema’s en locaties van de vorige bijeenkomsten te vinden. Reageren en volgen kan via Twitter en Facebook onder EUinNL en #EUdialoog.

Organisatie

In februari en maart vonden in totaal zeven debatten plaats, te weten in Groningen, Wageningen, Enschede, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Meer info op www.europadialoog.nl.

De reeks bijeenkomsten is een initiatief van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland. Zij vormt al decennialang een brug tussen Nederland en de Europese Commissie in Brussel, met een team dat zich bezighoudt met politiek en perszaken, publiekscommunicatie en voorlichting. De Vertegenwoordiging onderhoudt contacten met vertegenwoordigers van de verschillende overheidsniveaus, zowel ministeries als het parlement, alsook geïnteresseerde groepen uit het middenveld. Op deze manier tracht de Commissie de vinger aan de pols te houden in de lidstaten, zodat zij weet wat leeft in het land.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!