Prestigieus Europees ITS congres naar Brainport Eindhoven

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Eindhoven365

Nederland gaat in juni 2019 een toonaangevend Europees congres op het gebied van Smart Mobility hosten. Dat werd 5 december officieel bekend gemaakt. Het Europese ITS Congres zal plaatsvinden van 3 tot en met 6 juni 2019 in de Brainportregio Eindhoven-Helmond.

Prestigieus Europees ITS congres naar Brainport Eindhoven

Het congres is bedoeld om ruimte te bieden aan innovatie en projecten die te maken hebben met slimme mobiliteit, zoals zelfrijdende auto’s, filemijdende ontwikkelingen en logistiek. Een aantal van deze innovaties was bij de bekendmaking op de Automotive Campus in Helmond te zien.

Een internationaal podium

Het congres is een belangrijk internationaal podium voor industrie en overheid om te laten zien wat Nederland, en Brainport in het bijzonder, te bieden heeft op het gebied van Smart Mobility. Het biedt Nederland de kans om richting de circa 2.500 bezoekers vanuit heel Europa, maar ook naar de internationale vakpers, haar koploperspositie te bevestigen. Betrokken partijen, waaronder het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, zetten dan ook in op een bijeenkomst op hoog niveau en zijn nu beloond met de daadwerkelijke toewijzing ervan door de organisatie Ertico

Minister Cora van Nieuwenhuijzen van Infrastructuur en Waterstaat:

“Ik wil de regio en de betrokken organisaties feliciteren. Het is een eer voor Nederland dat we het ITS Congres 2019 kunnen organiseren. Het is voor overheden en de sector een mooie stip op de horizon, een podium om te laten zien wat we kunnen.”

Nico Anten, managing director Brancheorganisatie Connekt namens alle partners:

“Nederland wil een wereldwijd leider in Smart Mobility zijn en blijven. Door intensieve samenwerking – waar we in Nederland goed in zijn – kunnen we de doorstroming op de weg verbeteren, de uitstoot van giftige stoffen verminderen, zorgen voor meer veiligheid op de weg en een gezonde en bruisende economie bevorderen. Hoe we dat doen, en hoe andere landen van onze diensten gebruik kunnen maken, gaan we op het ITS Congres 2019 laten zien.”

Hosts van het evenement

Samen met Jacob Bangsgaard (CEO van ERTICO-ITS Europe) ondertekende de Helmondse burgemeester Elly Blanksma-van den Heuvel het contract namens alle ruim 60 betrokken Nederlandse partners. Helmond en Eindhoven zijn de hosts van het evenement en worden daarbij ondersteund door de provincie Noord-Brabant, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Brainport Development en Connekt/ITS Netherlands. Het congres wordt gesponsord door Dynniq (hoofdsponsor), Goudappel Coffeng, VDL Groep, Hermes en HERE.

Over de bestemming van het congres

Gert Blom, Chairman Coördinating Committee, over de congresbestemming:

“Met een intensief bidtraject en tijdens een tweetal site-visits hebben we Ertico kunnen overtuigen van de mogelijkheden van de regio Eindhoven-Helmond als congresbestemming. Voor een dergelijk Europees congres zijn zaken als internationale bereikbaarheid, een gunstig en gevarieerd hotelaanbod en professionele venues voor congres, expo en side programma’s zeer van belang. Met dit bid hebben we laten zien dat we ons beslist kunnen meten met andere Europese steden.”  

Eindhoven365&VisitBrabant Convention Bureau

Het bidtraject voor het ITS European Congress is mede begeleid door Eindhoven365 in opdracht van VisitBrabant Convention Bureau. Eindhoven365 richt zich vanuit haar citymarketingrol op congressen waarmee Eindhoven -en de regio- haar profiel op het wereldpodium kan versterken. VisitBrabant Convention Bureau richt zich op de positionering van Brabant als MICE-destinatie en faciliteert meetingplanners, PCO’s en andere professionals bij het organiseren van hun meetings, incentives, conferenties en/of events.

Meer informatie over EINDHOVEN365.nl:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!