Primeur: West-Brabant doet mee aan Dutch Technology Week

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: REWIN

Voor het eerst worden er dit jaar ook in West-Brabant activiteiten georganiseerd tijdens de Dutch Technology Week (DTW). Bedrijven, overheden en kennisinstellingen organiseren van 20 t/m 25 mei samen ruim 50 events voor verschillende doelgroepen. Ook REWIN draagt haar steentje bij.

Primeur: West-Brabant doet mee aan Dutch Technology Week

Het is alweer de achtste editie van de DTW, die is ontstaan in Zuidoost-Brabant. In grote delen van Nederland wordt tijdens deze week aandacht besteed aan de wonderlijke en innovatieve wereld van de technologie. De DTW heeft als doel het versterken van de Nederlandse hightech sector. Dit gebeurt onder andere door successen van de Nederlandse hightech sector in beeld te brengen. Zeker zo belangrijk is: de keuze voor de sector via studie en/of beroep stimuleren. 

Waarom interessant?

REWIN is initiator en uitvoerder van het regionale economisch programma (Hightech) Maintenance. Doel is om de sector te laten groeien en verslimmen, en technisch onderwijs en arbeidsmarkt beter aan te sluiten op de behoefte van de maak- en onderhoudsindustrie. Vanuit het Groei MKB programma geeft REWIN, samen met de accountmanagers economische zaken van de gemeenten, een duw in de rug aan West-Brabantse mkb-parels. 

Zowel bij Hightech Maintenance als Groei MKB speelt de Human Capital Agenda een cruciale rol: hoe vinden we voldoende nieuwe personele aanwas voor de West-Brabantse bedrijven. Meedoen aan DTW is dé mogelijkheid om – met name – jongeren op een leuke manier kennis te laten maken met de sector, en ze te laten kiezen voor een opleiding en carrière in deze richting.

Game On

Techniek zien, doen en ervaren. Dat is het idee achter de techniekmanifestatie Game On regio West-Brabant die op maandag 20 en dinsdag 21 mei 2019 wordt georganiseerd. Tijdens deze twee dagen komen 1.300 leerlingen van het voortgezet onderwijs (klas 1 en/of 2 vmbo, havo en vwo) uit de regio West-Brabant naar de Schaatsbaan in Breda. Zij kunnen daar zelf hands-on ervaren hoe leuk en kansrijk (werken in) de sector techniek is.

De organisatie is in handen van een stuurgroep die is samengesteld uit FME, onderwijs en ondernemers. Een mooi praktijkvoorbeeld van hoe de triple helix (onderwijs, overheid, ondernemers) samenwerkt om gezamenlijke doelen te bereiken en elkaar te versterken. REWIN heeft een deel van de bedrijven gescout en benaderd voor deelname.

Gastlessen

Een andere activiteit tijdens de eerste deelname van West-Brabant aan DTW zijn zogenaamde ‘gastlessen’. Op 21 mei gaat een drietal techniekbedrijven uit het netwerk van REWIN en de gemeente Oosterhout een les verzorgen voor 1e jaars leerlingen van het Hanze College in Oosterhout. Dit is een school met onderwijs van basis beroeps (met LWOO), via kader beroeps tot GL/TL- niveau.

Ook meedoen?

We streven ernaar deze activiteit, bij gebleken succes, volgend jaar uit te breiden. Andere events zijn zeker ook denkbaar voor editie 2020. Heeft u daar een goed idee voor, wilt u uw bedrijf aanmelden voor een activiteit of wilt u op een andere manier bijdragen aan het succes van DTW in West-Brabant? Neem dan contact op met Yvette Estourgie of John den Ridder!

Voor een impressie van alle activiteiten tijdens DTW: neem een kijkje op de website.

Meer informatie over REWIN West-Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!