Prinsjesdagontbijt op 17 september in Barneveld

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: VNO-NCW Midden

Tijdens het traditionele Prinsjesdagontbijt op woensdag 17 september ontdekt u wat de Troonrede en de Miljoenennota voor ons land, onze regio, maar zeker ook voor u en uw bedrijf betekenen.

Prinsjesdagontbijt op 17 september in Barneveld

De bijeenkomst wordt gestart met een ontbijtbuffet, zodat u de dag kunt beginnen met een netwerkmoment met collega-ondernemers en vertegenwoordigers van de overheid.

Mirjam Sterk

Onze spreker dit jaar is drs. W.R.C. (Mirjam) Sterk. Sinds april 2013 is zij ambassadeur Jeugdwerkloosheid. Daarvoor kennen we haar als lid van de Tweede Kamer, waar zij zich onder meer bezig hield met Sociale Zaken. De jeugdwerkloosheid in Nederland is hoger dan dat deze in decennia is geweest. Reden voor het kabinet om een aantal maatregelen ter bestrijding van jeugdwerkloosheid te nemen. Hiertoe is het zgn. SterkTeam opgericht, dat agendeert, stimuleert, verbindt en laat zien wat werkt. Dit vergroot voor jongeren de kansen op werk en een goede toekomst. Mirjam Sterk zal ingaan op jeugdwerkloosheid en de oplossingsrichtingen die hiervoor worden gezocht in het land en in de regio. Zij zal tevens een koppeling maken tussen de inhoud van de Miljoenennota en de bestrijding van jeugdwerkloosheid.

Bram Faber

Vervolgens zal mr. A.R. (Bram) Faber een toelichting geven op de fiscale regelingen en maatregelen die in het bij de Miljoenennota behorende Belastingplan 2015 zijn opgenomen. Niet alleen wordt stil gestaan bij de inhoud van de maatregelen, maar ook op de impact daarvan voor het bedrijfsleven.

Lunchbijeenkomst

Mocht u niet in de gelegenheid zijn deze bijeenkomst bij te wonen, maar wilt u wel op de hoogte worden gebracht van de gevolgen van de Miljoenennota? Komt u dan naar de lunchbijeenkomst in Nijkerk! Voor meer informatie over deze bijeenkomst, kunt u contact opnemen met Sanne Hagen (e-mail hagen@vno-ncwmidden.nl of telefonisch 055-7601611)

Locatie

Schaffelaartheater
Churchillstraat 74 
3773 KV Barneveld
0342-842 848

Programma

7.00 uur Ontvangst met ontbijt
7.30 uur Start programma in de grote zaal
7.45 uur Welkom en opening door dagvoorzitter André Dolsma
7.50 uur “De economie nader bezien: jeugdwerkloosheid in Nederland” door Mirjam Sterk
8.20 uur “Gevolgen Miljoenennota voor ondernemers” door Bram Faber
8.50 uur Kort interview inclusief toelichting op regionaal project ter bestrijding van jeugdwerkloosheid met Gerard van den Hengel, wethouder Economische Zaken, gemeente Barneveld.

Na afloop van de bijeenkomst heeft u de mogelijkheid om in de foyer van het theater na te praten.

Aanmelden

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden bij Sanne Hagen, via e-mail
hagen@vno-ncwmidden.nl o.v.v. "Prinsjesdagontbijt". Wilt u bij uw aanmelding uw volledige (voor) naam, bedrijfsnaam en e-mail vermelden?

Leden van VNO-NCW Midden kunnen zich ook via Ledennet aanmelden.

Meld u aan voor 13 september. Reageer snel, want de belangstelling is groot.

Het Prinsjesdagontbijt wordt mogelijk gemaakt door: Gemeente Barneveld, Rabobank Barneveld - Voorthuizen, Schuiteman Accountants & Adviseurs, MKB Nederland en VNO-NCW Midden.

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!