Prinsjesdagontbijt: optimisme bij ondernemers ondanks crisis

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: Omroep Btabant

Na de Miljoennennota wordt er traditiegetrouw een Prinsjesdagontbijt gehouden. Dit keer niet alleen in Den Haag, maar ook in de Brabanthallen in Den Bosch met Brabantse ondernemers. Die kwamen niet alleen een vorkje meeprikken. Er werd ook gesproken over toekomst en de Brabantse economie. Ondanks alle sombere woorden bleek er plaats voor optimisme.

Prinsjesdagontbijt: optimisme bij ondernemers ondanks crisis

Zo'n 300 ondernemers waren afgekomen op het ontbijt. Niet alleen om een croissantje of een sandwich te eten, maar ook om te luisteren naar toespraken en geïnspireerd te raken. Zo mochten oud-minister Wouter Bos, en de succesvolle ondernemers Annemarie van Gaal en Peter Paul de Vries hun licht laten schijnen op de sombere miljoenennota. Algehele boodschap: ook al dreigt er een depressie in Europa en Nederland er is genoeg reden om optimistisch te zijn, zeker in Brabant.

Brabant slaat zich er wel doorheen
Wouter Bos: "Er zijn in Brabant buitengewoon innovatieve regio's, met name rondom Eindhoven. Die slaan zich er heus wel weer doorheen."

Investeerder Peter Paul de Vries verwijst naar ASML, dat juist sterker uit de vorige crisis kwam. Kortom, het zal de komende jaren niet makkelijk worden, maar ondernemers moeten moeilijke tijden vooral als uitdagingen zien, of zoals de succesvolle zakenvrouw Annemarie van Gaal zegt: "Laat de storm maar komen. Dat haalt het beste in me naar boven."

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!