'Prinsjesdagontbijt' VNO-NCW Noord-Veluwe, provincie Utrecht en Valleiregio

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: VNO-NCW Midden

Het moment waarop de begroting en plannen van de regering voor het komende jaar bekend gemaakt worden is van oudsher een cijferwaterval met grote impact op ondernemers. VNO-NCW Noord-Veluwe, provincie Utrecht en Valleiregio komen met toelichtingen tijdens het 'Prinsjesdagontbijt'.

'Prinsjesdagontbijt' VNO-NCW Noord-Veluwe, provincie Utrecht en Valleiregio

Op de derde dinsdag van september is het Prinsjesdag, de start van het nieuwe werkjaar van de Staten-Generaal. Dit is ook het moment waarop de begroting en plannen van de regering voor het komende jaar bekend gemaakt worden. Van oudsher een cijferwaterval met grote impact op ondernemers. 

Troonrede en miljoenennota

Tijdens het traditionele Prinsjesdagontbijt op woensdag 21 september wordt besproken wat de Troonrede en de Miljoenennota voor Nederland, de regio, maar zeker ook voor het regionale bedrijfsleven betekent. De bijeenkomst wordt gestart met een ontbijtbuffet. Zo wordt de dag begonnen met een netwerkmoment van collega-ondernemers en vertegenwoordigers van de overheid. Deze bijeenkomst wordt, evenals voorgaande jaren, georganiseerd door de gemeente Barneveld, Schuiteman Accountants & Adviseurs, Rabobank Gelderse Vallei, MKB-Nederland Midden en VNO-NCW Midden.

Belastingplan 2017

Vanzelfsprekend zal Bram Faber zoals andere jaren een toelichting geven op de fiscale regelingen en maatregelen die in het bij de Miljoenennota behorende Belastingplan 2017 zijn opgenomen. Bram staat niet alleen stil bij de inhoud van de maatregelen, maar ook bij de impact daarvan voor het bedrijfsleven. Ron van Gent, directeur VNO-NCW Midden, en Martin Ruiter, voorzitter FOV, zullen aftrappen met een toelichting op de economische uitdagingen die in de regio Food Valley liggen.

Paneldiscussie

Vervolgens start een interessante paneldiscussie over de kansen in de regio Food Valley. Deelnemers aan de discussie zijn: Martin Ruiter, Ron van Gent, Henk van Esch (bestuurslid BIK), Aart de Kruijf (wethouder gemeente Barneveld), Liesbeth Schöningh (voorzitter College Bestuur COG/ROC A12).

Wie zich wenst aan te melden, stuurt een mail naar luten@vno-ncwmidden.nl.

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!