Probeeractie elektrische vrachtfiets

De Beter Benutten regio’s Zwolle-Kampen, Twente en Stedendriehoek komen met een vrachtfietsactie voor ondernemers in de stad die (bijna) dagelijks pakketjes of andere zaken met een (vracht)auto of busje door de stad vervoeren.

Probeeractie elektrische vrachtfiets

Een vrachtfiets is in de binnenstad minstens net zo snel ter plekke als een bestelwagen en komt op plaatsen waar men met de auto soms niet kan komen. De vrachtfiets is milieuvriendelijk en ook nog eens goedkoper in gebruik. Kortom: een groot deel van de goederen dat in en uit de stad wordt gebracht, kan in principe met een vrachtfiets worden vervoerd.

Emissievrij

In het programma Logistiek van Beter Benutten neemt stadslogistiek een belangrijke plaats in. Zo lopen in Zwolle, Deventer en Enschede programma’s om schone en efficiënte stadslogistiek te stimuleren. In juni van dit jaar ondertekenden de drie gemeenten al de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek (Green Deal ZES) met als doel emissievrij bevoorraden van de binnenstad in 2025. De elektrische vrachtfiets kan hier dus zeker een bijdrage aan leveren.

Probeeractie

De vrachtfietsactie is bedoeld voor ondernemers uit de regio Zwolle-Kampen, Stedendriehoek of Twente die (bijna) dagelijks pakketjes of andere zaken met een (vracht)auto of busje door de stad vervoeren. Zij kunnen een week lang gratis een elektrische vrachtfiets proberen. De slimme krachtpatser voor transport. Bevalt ie? Dan krijgt de ondernemer van Beter Benutten € 1000,- korting op de aanschaf van de eerste vrachtfiets

Aanbieding

De aanbieding start op 6 december in de regio Zwolle-Kampen en duurt twee maanden. Daarna volgt deze gratis proefperiode in de andere twee regio’s. De actie is een samenwerking tussen de drie Beter Benutten regio’s en aanbieders Urban Arrow, Centaur Cargo, Busy Bike, Hoj en in Zwolle Scholten Fietsgoed.nl. In het programma Beter Benutten werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio's over weg, water en spoor te verbeteren.

Meer informatie over Provincie Overijssel:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!