home » nieuws » Industrie »

Productie industrie groeit met ruim anderhalf procent

  • Industrie
  • Bron: Technische Unie

In juni 2016 was de gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie ruim 1,5 procent hoger dan in juni 2015, meldt het CBS. De transportmiddelenindustrie produceerde in juni aanzienlijk meer, de elektrische-apparatenindustrie daarentegen minder.

Productie industrie groeit met ruim anderhalf procent

Productie transportmiddelen groeit opnieuw

De productie van de transportmiddelenindustrie groeide maar liefst met 11,4 procent. Ook de groei van de farmaceutische, rubber en kunststof- en de voedingsmiddelenindustrie was bovengemiddeld. De productie van de machine- en de elektrische-apparatenindustrie liep daarentegen terug ten opzichte van juni 2015.

Stijgende trend industriële productie

Van mei op juni steeg de productie met 0,7 procent. De voor seizoeneffecten gecorrigeerde productie fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Sinds halverwege 2014 is er echter sprake van een stijgende trend van de industriële productie.

Ondernemers industrie aanhoudend positief

Het vertrouwen van producenten in de industrie is in juli 2016 weinig veranderd, maakte CBS vorige week bekend. Het producentenvertrouwen kwam in juli uit op 5,1. Dat is iets lager dan de 5,4 van juni, het hoogste niveau van het producentenvertrouwen in ruim 5 jaar.

Meer informatie over TECHNISCHE UNIE B.V. EINDHOVEN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!