Profilering logistiek samen met gemeenten

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Vijfsterren Logistiek

De gemeenten Veghel, Oss, ’s-Hertogenbosch en Cuijk dragen alle vier financieel bij aan Vijfsterren Logistiek. De vier gemeenten onderschrijven het belang van gezamenlijke profilering en willen daar graag een rol bij spelen, ook inhoudelijk.

Profilering logistiek samen met gemeenten

Onlangs nog zegden de colleges hun medewerking toe aan fase 1, waardoor we onder andere onze plannen voor profilering van Noordoost-Brabant als logistiek interessante vestigingslocatie verder kunnen uitrollen.

De gemeenten zijn de komende maanden dan ook actief betrokken bij de nadere uitwerking van het meerjarenplan 2015-2017, in de vorm van deelname aan onze Projectgroep Profilering.

Margriet Bräuner, gemeente Veghel

“Naast food is logistiek de tweede belangrijke pijler van de Veghelse economie. Veel (food)bedrijven hebben hier hun logistieke activiteiten ondergebracht. Noordoost-Brabant vormt een belangrijke en centrale uitvalsbasis. Door als regio, dus bedrijfsleven én overheid, met elkaar op te trekken, kunnen we onszelf veel beter op de kaart zetten. Een win-win situatie voor ons allen.”

Jan Hoskam, gemeente ‘s-Hertogenbosch

“Regionale samenwerking is dé sleutel om de logistieke kwaliteiten binnen en buiten de regio actief uit te dragen. Onze regio biedt bedrijven uitstekende mogelijkheden voor vestiging en ontwikkeling van multimodaal vervoer; in ’s-Hertogenbosch vooral op bedrijventerrein De Rietvelden. De beschikbaarheid van personeel vormt voor hen een belangrijke factor voor logistiek succes. Dit dragen we graag gezamenlijk uit.”

Maarten Jilisen, gemeente Cuijk

“Vijfsterren Logistiek biedt de mogelijkheid om Bedrijvenpark Laarakker in Haps, onze haven- en overslagfaciliteiten en de logistieke kansen voor het Land van Cuijk onder de aandacht te brengen. Onze regio vormt een belangrijke schakel tussen Noordoost-Brabant en het nabije Duitsland en biedt dus volop mogelijkheden voor logistieke ondernemingen. Samenwerking van bedrijfsleven en overheid is daarbij de sleutel tot succes.”

Frank den Brok, gemeente Oss

“Oss is een toplocatie voor logistieke bedrijven en verladers. Via onze uitstekende weg-, water- en goederenspoorverbindingen is de regio aangehaakt op belangrijke transportassen in Europa. We weten uit ervaring dat samenwerken kracht geeft, zie ook het Logistiek Platform Oss. Dat doen we niet alleen in Oss maar ook in de regio.”

Meer informatie over Vijfsterren Logistiek:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!