Profiteer van nieuwe regels rondom aanbestedingen

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Kamer van Koophandel

Het wordt vanaf 1 april voor mkb’ers en zzp’ers makkelijker om een overheidsopdracht te bemachtigen. De nieuwe Aanbestedingswet verplicht alle aanbestedende diensten om hun aankondigingen eerst op TenderNed te publiceren.

Profiteer van nieuwe regels rondom aanbestedingen

TenderNed is het online marktplein voor aanbestedingen waar u alle opdrachten van de Nederlandse overheid aantreft. Via TenderNed kunt u zich gratis en volledig digitaal inschrijven op opdrachten van de overheid.

Verder beheert u in TenderNed online uw bedrijfsdossier. Hierin worden alle gegevens en documenten opgeslagen die u bij volgende aanbestedingen opnieuw kunt gebruiken, zoals de inschrijving van de Kamer van Koophandel, jaarcijfers, referenties en certificaten. De veelgevraagde bewijsstukken worden vervolgens automatisch gekoppeld aan de criteria van uw aanmelding of inschrijving.

Nieuwe aanbestedingsrichtlijnen

Verder worden met de nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijnen de lasten van het aanbesteden verminderd. Zo is er de nieuwe 'verplichte uniforme eigen verklaring'. Hierin verklaart u dat u aan de eisen van de aanbestedende partij voldoet, zonder dat u dat in een offerte daadwerkelijk hoeft aan te tonen. Verder mogen opdrachtgevers geen omzeteisen meer stellen. Deze eisen pakten in de praktijk heel nadelig uit voor kleine bedrijven. Bovendien komt er ruimte voor maatwerk. Het clusterverbod gaat het onnodig bundelen van werken in megapakketten en raamcontracten tegen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!