Programma Dutch Agri Food Week 2015

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: AgriFood Capital

We staan aan de vooravond van de allereerste Dutch Agri Food Week. De Dutch Agri Food Week 2015 wordt georganiseerd van 12 t/m 20 oktober.

Programma Dutch Agri Food Week 2015

De Dutch Agri Food Week wordt georganiseerd door Agrifood Capital, Food Valley NL, Greenport WestlandOostland en Brightlands Greenport Venlo – met support van de topsector Agri & Food.

In de regio Noordoost-Brabant worden van 15 t/m 20 oktober 2015 op verschillende locaties inspirerende en toonaangevende evenementen georganiseerd, voor zowel professionals als consumenten, zie hele het programma op de website van AgriFood Capital.

Noordoost-Brabant laat zien hoe ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen samenwerken aan duurzame voedselsystemen, van nu en de toekomst. Om iedere dag te kunnen voorzien in lekker, gezond en veilig voedsel.

In vogelvlucht activiteiten in Noordoost-Brabant:

15 oktober Dairy Dampus Bedrijvendag

Bij dit netwerkevent gaan wetenschappers en ketenpartners uit de zuivelsector dieper in op de  vraag hoe het bedrijfsleven de melkveehouderij kan ondersteunen bij de huidige transitie in een jaar waarin de gevolgen van het verdwijnen van de melkquotering direct zichtbaar zijn”.

16 oktober World Agri Food Forum

100 ‘game changers’ uit het bedrijfsleven, wetenschap, onderwijs, food service en maatschappelijke organisaties buigen zich over de toekomst van voedsel en voedselvoorziening. Met toonaangevende sprekers als Michiel Bakker, Director Global Food Services van Google Food; Rien Nagel, lid Raad van bestuur Rabobank; en Prof. Dr. Mark Post, hoogleraar vasculaire fysiologie aan de Universiteit van Maastricht en bekend van het baanbrekende kweekvlees-project.

16 oktober Technology for AgriFood

Hightech meets Agrifood. Professionals van binnen en buiten de agrifood-keten komen bij elkaar bij hét kennisplatform voor technologische expertise, samenwerking en innovatie in de waardenketens van agrifood.

16 oktober Lancering Grow Campus

Dé nieuwe toplocatie waar start-ups en (mkb-)ondernemers samen met studenten, onderzoekers en experts werken aan een toppositie in agrifood. Tijdens deze lancering gaat ook Insectlab officieel van start, de proeftuin voor opleiding, praktijkonderzoek en optimalisatie (opschaling) van duurzame eiwitproductie uit insecten voor food en feed.

16 oktober Voorrondes BOV-Food to Fit Awards 2015

Ondernemers met visie en lef presenteren hun bedrijven en nieuwste productinnovaties voor een vakjury. De geselecteerde ondernemers en projecten voor respectievelijk de BOV Trofee 2015 en de Food to Fit Award 2015 gaan door naar de finale op 21 januari 2016.

17 oktober Mega Live KookBattle

De finale van Keukenbazen, een kookwedstrijd voor kookteams van 10-12 jarigen uit Oss, Uden, Veghel, Boxmeer, ’s-Hertogenbosch en Cuijk. Zes professionele kookteams bereiden de finalemenu’s, samengesteld uit lokale producten, voor een vakjury en 50 gasten uit iedere gemeente. De winnaars mogen een dag meelopen met topkok Gerard Wollerich. De burgemeester van de gemeente waar het winnende kookteam vandaan komt, mag zich een jaar lang ‘SmaakBurgemeester van Nederland’ noemen. Bedrijven uit de regio leveren de ingrediënten voor de finalemenu’s en staan met deze kookwedstrijd dan ook nadrukkelijk in de spotlights.

17 oktober Open Doors

Tijdens Open Doors laten Noordoost-Brabantse bedrijven hun nieuwste innovaties zien. Zo laten ze bezoekers de productie, transport en trends in (online) marketing en verkoop ervaren van het voedsel van vandaag en morgen. Open Doors is bedoeld voor zowel de food professional als het brede publiek.

19 en 20 oktober Food Inspiration Days

Toonaangevend food event met inspirerende concepten, trends en ontwikkelingen op de horeca en foodservicemarkt. Jonge entrepreneurs, chefs, trendwatchers en motivators geven met multimediale presentaties en smakelijke proeverijen kleur aan het thema van dit jaar 'Reconnect': herstellen verbinding tussen consument en foodproducent, tussen mensen en de seizoenen en mensen met elkaar.

Voor het volledige programma of meer informatie zie: www.dutchagrifoodweek.nl

 

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!