Programma ‘Duurzame Inzetbaarheid in het MKB’ van start!

  • Regionale ontwikkeling

MKB-Nederland gaat vanaf januari 2015 van start met het programma ‘Duurzame Inzetbaarheid in het MKB’. Het doel van dit project van MKB-Nederland is ondernemers te stimuleren bewust beleid te maken om hun werknemers duurzaam inzetbaar te houden en zo ook de continuïteit van het bedrijf te borgen.

Programma ‘Duurzame Inzetbaarheid in het MKB’ van start!

MKB-Nederland gaat daartoe onder meer samenwerken met brancheverenigingen, lokale ondernemersverenigingen en andere organisaties die ondernemers organiseren en vertegenwoordigen. De komende vier jaar zal de ondernemersorganisatie een trekkersrol vervullen bij de ondersteuning van mkb-bedrijven op het terrein van duurzame inzetbaarheid. In die vier jaar zullen tenminste duizend bedrijven actief worden geholpen bij het versterken van de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Het project is opgedeeld in twee perioden van twee jaar.

Bedrijven kunnen zich melden

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt voor dit project een bedrag van vijf miljoen euro beschikbaar. MKB-Nederland roept brancheverenigingen, lokale ondernemersverenigingen en andere organisaties die ondernemers organiseren en vertegenwoordigen met belangstelling voor een partnership op zich te melden.

Meer informatie over het programma ‘Duurzame Inzetbaarheid in het mkb’ en over de randvoorwaarden voor een partnership is te lezen op de projectpagina.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!