Programma Mobiliteitsvouchers wordt voortgezet in 2012

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Rijksoverheid

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft in de Tweede Kamer aangekondigd dat zij het Subsidieprogramma Mobiliteitsvouchers als onderdeel van het Actieplan Groei op het Spoor voortzet in 2012. Uit de evaluatie van het programma blijkt dat Nederlandse werkgevers steeds bewuster en slimmer omgaan met mobiliteit.

Programma Mobiliteitsvouchers wordt voortgezet in 2012

Tot en met november zijn er ruim 1.500 vouchers door bedrijven aangevraagd waarmee meer dan 70.000 MKB-werknemers zijn bereikt. Zeker 70% van de deelnemende bedrijven gaat met de gekregen mobiliteitsadviezen aan de slag. Reden genoeg het programma nog een jaar langer open te stellen. Nog meer MKB-bedrijven kunnen hierdoor de mogelijkheden op het gebied van slim werken en slim reizen beter gaan benutten.

Het programma wordt verlengd tot en met 31 december 2012. Dit betekent dat alle aanvragen die na 1 december 12.00 uur zijn ingediend  in behandeling worden genomen. Het budget van het programma is met 2,5 miljoen opgehoogd van € 5,5 miljoen naar € 8 miljoen. Voor het beschikbare budget geldt “op is op”.

Slim werken en reizen
Uit de evaluatie van het programma is gebleken dat vooral maatregelen op het gebied van het stimuleren van (elektrische) fietsen, slim werken en zuinigere auto’s en autogebruik populair zijn. Vaak blijkt dat slimmer werken het aantal reizen terugbrengt, bijvoorbeeld door overleg via teleconferencing en thuiswerken. Minder reizen betekent een betere besteding van tijd en kostenbesparing voor de werkgever.
Voor wie?

Steeds meer werkgevers verbeteren met behulp van Mobiliteitsvouchers de vitaliteit van hun organisatie en besparen reiskosten en maken tijdwinst. Alle private werkgevers met 25 tot maximaal 250 medewerkers op de loonlijst komen in aanmerking voor de Mobiliteitsvouchers. Met deze vouchers kunnen zij een mobiliteitsadviseur inschakelen voor een mobiliteitscan en advies bij het invoeren van mobiliteitsmaatregelen in de organisatie. Ook wordt het mogelijk de grote voucher in te zetten voor het toepassen van probeerproducten, bijvoorbeeld elektrische fietsen.
Meer informatie

De Mobiliteitsvouchers worden mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Wilt u ook gebruik maken van de mogelijkheid om vouchers aan te vragen? Dit kan door de vouchers aan te vragen bij Agentschap NL. Meer informatie is te vinden op:  www.agentschapnl.nl/mobiliteitsvouchers

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!