Project INAETICS economische kans voor Oost-Nederland

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Provincie Gelderland

Europa, het Rijk en de provincies Gelderland en Overijssel investeren gezamenlijk in het project INAETICS. Gelderland stelt hiervoor 500.000 euro ter beschikking.

Project INAETICS economische kans voor Oost-Nederland

Het project, dat zich richt op kwaliteitsverbetering van zogenoemde tijdskritische systemen, levert in potentie ruim dertig arbeidsplaatsen op in Oost-Nederland.

Het project is een samenwerking tussen Thales Nederland, SecurityMatters, OpenSplice, Alliander, Luminis en de Universiteit Twente en heeft als doel technische systemen die onder alle omstandigheden correct moeten functioneren, te verbeteren.

INAETICS

Het project richt zich voornamelijk op het verbeteren van systemen die om economische, maatschappelijke of veiligheidsredenen gegarandeerd beschikbaar moeten zijn. Denk aan radar sensor systemen voor veiligheidstoepassingen, energienetwerken en productiesystemen voor olie en gas. De eindgebruikers van deze systemen zijn vooral te vinden in de fysieke- en cybersecurity en de energiesector.

Economische kansen

Uit marktonderzoek is gebleken dat er binnen de doelgroep een groot draagvlak is voor het project. Door de kwaliteit van de tijdskritische systemen te verbeteren worden economische kansen gecreëerd. Het project levert in potentie ruim dertig arbeidsplaatsen op in Oost-Nederland.

Meer informatie over Provincie Gelderland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!