Project Logistiek: 12 deelnemers van uitkering naar betaalde baan

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Gemeente Cuijk

Op maandag 2 november 2015 ontvingen 26 van de 29 deelnemers aan het project Logistiek (waarvan 20 uit de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert) hun diploma. Zij hebben het leer- en stagetraject – waarmee zij in augustus 2014 zijn gestart – succesvol doorlopen.

Project Logistiek: 12 deelnemers van uitkering naar betaalde baan

Naast de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert, nemen sinds 2015 ook de gemeenten Boxmeer, Sint Anthonis, Uden, Veghel en Oss deel aan dit project.

Resultaat

Op 2 november 2015 ontvingen 26 deelnemers aan het project hun diploma (Assistent) Logistiek Medewerker. Inmiddels zijn 12 deelnemers ‘uit de uitkering’ door het verkrijgen van een mooie betaalde baan. Verder zijn drie deelnemers uitgevallen en kozen twee deelnemers voor een vervolgopleiding. De andere deelnemers zijn samen met een jobhunter gemotiveerd bezig met sollicitaties voor werk. Eén deelnemer is aangemeld voor een baan via IBN Participatie. De intensieve samenwerking tussen de 3 O’s (ondernemers, onderwijs en overheid) is geslaagd. De leerlingen staan niet meer aan de zijlijn van de arbeidsmarkt. Bedrijven hebben dankzij deze kweekvijver goed personeel aan kunnen nemen, gemeenten hebben minder uitkeringen uit te geven en ROC De Leijgraaf kan trots zijn op de onderwijsresultaten.

Drie O’s

Het project Logistiek is een bijzondere samenwerking tussen de drie O’s: Ondernemers in de logistiek, ROC de Leijgraaf namens het Onderwijs en de Overheid (gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert). Doelstelling van het project is om jongeren en volwassenen een steuntje in de rug te geven op de arbeidsmarkt. Sommige mensen hebben door wat voor reden dan ook weinig geluk gehad, zitten zonder werk en moeten rondkomen van een bijstandsuitkering. De drie O’s werken samen om de omstandigheden van deze doelgroep te verbeteren. Het project logistiek loopt al vanaf 2013 en de diplomering die plaatsvindt 2 november is in deze van de negende opleidingsgroep. Inmiddels zijn totaal 130 mensen uit de uitkering.

Verloop van de opleiding

Eerste stap was een oriëntatie cursus Basisvaardigheden bij het Loopbaancentrum van De Leijgraaf, waar de deelnemers zijn gescreend op niveau, hun vaardigheden en leervermogen en waar veel aandacht is voor de voorlichting over het beroep logistiek en voor de motivatie. Na dit voortraject zijn 29 deelnemers gestart de BOL-opleiding Entree-niveau 2 Logistiek. De volwassenen met behoud van uitkering en de jongeren met een studiebeurs. Het lesgeld, het boekengeld en de kosten van een extra docent Taal zijn betaald door de gemeenten. Jobhunters van de drie gemeenten vonden stageplaatsen bij de verschillende bedrijven in het Land van Cuijk. Alle deelnemers hebben, naast drie dagen les op school, twee dagen per week stage gelopen. Om dit allemaal goed te laten verlopen was er steeds een intensieve samenwerking tussen docenten van ROC de Leijgraaf, de praktijkbegeleiders van de stagebedrijven en de jobhunters van de gemeenten.

Meer informatie over ROC de Leijgraaf:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!