Protix BV Dongen ‘groen bedrijf van de maand’

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant heeft Protix BV in Dongen uitgeroepen tot ‘Groen bedrijf van de maand’ juni. Gedeputeerde Johan van den Hout (ecologie) overhandigde de bijbehorende oorkonde aan de tweehoofdige directie, Kees Aarts en Tarique Arsiwalla.

Protix BV Dongen ‘groen bedrijf van de maand’

Protix produceert hoogwaardige eiwitten en vetten in de vorm van insectenlarven die worden verwerkt in mengvoeders voor vissen en vee.

In de ogen van de provincie heeft Protix een voorbeeldfunctie door de wijze waarop het duurzaamheid centraal stelt in de bedrijfsvoering. ‘Zorg voor de natuur en economische belangen staan lang niet altijd haaks op elkaar’, aldus gedeputeerde Van den Hout.

Insecten

Protix begon in 1999 begonnen met de ontwikkeling van technologie voor de kweek van insecten op grote schaal. Het bedrijf ziet een toekomst in deze bijzondere bron van eiwitten voor diverse markten. Insecten spelen in de natuur een belangrijke rol. Ze groeien op laagwaardige materialen en vormen zelf een hoogwaardige bron van nutriënten voor vogels en vissen. ‘We gebruiken de kracht van de natuur: een natuurlijk ingrediënt, hoge kwaliteit, voedselveilig en duurzaam. Gekoppeld aan een financieel business model, wie wil dat nou niet?’ zegt Kees Aarts. Pure common sense!

Larven

Wie bij Protix binnenloopt, ziet ruimtes vol met insectenlarven, die van tijd tot tijd worden gevoed met een soort ‘pap’ die is samengesteld uit plantaardige bijproducten van de voedselketen. Dat zijn voedingsbronnen die wij niet meer zien zitten als voeding, maar nog wel een verzameling van waardevolle grondstoffen zijn. Protix kan die waardevolle nutriënten terugwinnen en toepassen als hoogwaardige grondstof.

Uitbreiding

Het bedrijf heeft inmiddels een productielijn ontwikkeld waarmee tegen een interessante kostprijs hoogwaardige eiwitten en vetten kunnen worden geproduceerd. Er wordt uitgebreid naar een grote productie-unit in Noord-Brabant. Deze vestiging zal ook worden gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën en als basis dienen voor het opzetten van nieuwe vestigingen binnen en buiten de EU.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!