Provinciale impuls voor Brabantse vrijetijdseconomie

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant investeert € 4,5 miljoen in de Brabantse vrijetijdseconomie. Een deel van dit geld wordt ingezet voor de nieuwe beweging VisitBrabant|ConnectBrabant.

Provinciale impuls voor Brabantse vrijetijdseconomie

Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met het rapport van kwartiermaker Bart de Boer voor VisitBrabant|ConnectBrabant. De overgang van het huidige Vrijetijdshuis naar de nieuwe organisatie VisitBrabant kan daarmee van start gaan. VisitBrabant|ConnectBrabant is de beweging die Noord-Brabant uit gaat laten groeien tot de meest innovatieve en gastvrije regio van Europa.

Vliegwiel

Door een vernieuwd en verbeterd aanbod te ontwikkelen en daarmee meer bezoekers aan te trekken die langer blijven, versterkt de beweging de structuur van de Brabantse vrijetijdseconomie. Dit zorgt voor meer bestedingen en banen. Vrijetijdseconomie fungeert zo als vliegwiel en gaat de verbinding aan met andere beleidsvelden, zoals cultuur, sport, natuur en erfgoedcomplexen.

2 peilers

De beweging VisitBrabant|ConnectBrabant bestaat uit 2 peilers. VisitBrabant richt zich op de consument en laat bezoekers zien wat Brabant te bieden heeft. ConnectBrabant brengt partijen samen om gezamenlijk innovatieve product/marktcombinaties te ontwikkelen. 

Startimpuls

VisitBrabant|ConnectBrabant wordt breed gedragen in de provincie. Zo’n 400 Brabantse organisaties dachten mee over het nieuwe concept: grote en kleine ondernemers, kennisinstellingen, de culturele sector, overheden en maatschappelijke organisaties zoals de VVV’s. Het bedrag dat de provincie nu investeert in de beweging is een startimpuls, stelt gedeputeerde Bert Pauli van de Provincie Noord Brabant (Economische Zaken en Bestuur). “Het verdienmodel van VisitBrabant moet ervoor zorgen dat de organisatie over 5 jaar een groot aantal activiteiten zonder subsidie kan uitvoeren. Een organisatie voor en door ondernemers, onderwijsinstellingen en maatschappelijke partners.”

Stevig aanbod

Voormalig Eftelingdirecteur en kwartiermaker van VisitBrabant|ConnectBrabant Bart de Boer legt uit: “Op dit moment is de Brabantse vrijetijdseconomie versnipperd. We hebben ontzettend veel moois te bieden, maar het aanbod is moeilijk te vinden. Met VisitBrabant|ConnectBrabant werken we de komende jaren samen met partners, zoals het NBTC, structureel aan een stevig aanbod dat toeristen van verder weg verleidt om Brabant te bezoeken met een arrangement op maat.”

Brabantse Vrijetijdseconomie

De Brabantse vrijetijdssector is belangrijk voor de werkgelegenheid. De provincie heeft de ambitie de sector te laten groeien van 100.000 naar 130.000 banen en van € 5,3 miljard naar € 6 miljard bestedingen in 2020. Hoewel de vrijetijdssector wereldwijd een sterke groeisector is, staat de Brabantse vrijetijdseconomie de laatste jaren onder druk. Hier moet de beweging VisitBrabant|ConnectBrabant verandering in brengen.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!