Provinciale subsidie voor ‘Samen leren en werken met Energie’

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Provincie Gelderland

Om meer mensen in de energiesector aan het werk te krijgen, subsidieert de provincie Gelderland het project ‘Samen leren en werken met energie’.

Provinciale subsidie voor ‘Samen leren en werken met Energie’

In dit project werkt een aantal energiebedrijven samen met Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) en vijf ROC’s  in de regio.

Doel van dit project is om mensen via leer-werk-trajecten én aan een baan te helpen in de energiesector én hen tegelijkertijd op te leiden. De provincie draagt 200.000 euro bij aan dit project (38 procent van de totale kosten).

Leren en werken

Samen leren en werken met Energie bestaat uit twee onderdelen. De energiebedrijven en onderwijsinstellingen hebben samen een HBO-deeltijdopleiding ontwikkeld. Studenten komen in dienst bij het energiebedrijf en volgen daarnaast het studieprogramma op de HAN. De studie is gericht op het behalen van het reguliere bachelordiploma. De studenten doen op basis van een gedegen elektrotechniek-studie specifieke kennis en vaardigheden op gericht op energietransitie.

Meer mbo-ers aan de slag

Het doel is om over vier jaar een verdubbeling van het aantal HBO-afgestudeerden te bereiken. De studenten/werknemers worden gezocht in de groep die een mbo-opleiding heeft gevolgd. Op deze manier zorgt het project er voor dat er meer mbo-werknemers in de netwerkbedrijven aan de slag kunnen.

Tekort aan personeel

In de energiesector is een nijpend tekort aan voldoende gekwalificeerd personeel. Tegelijkertijd is in enkele andere sectoren de werkloosheid hoog. Betrokken werkgevers zijn Alliander, Qconcepts, NN-Netherlands, Iv-Industries en Alewijnse.

Meer informatie over Provincie Gelderland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Meer informatie over HAN University of Applied Sciences:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!