Provincie blij met komst Tesla

  • Automotive
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

Het Europees distributie- en assemblagecentrum van Tesla, Amerikaans producent van elektrische auto’s, opende 22 augustus officieel haar deuren in Tilburg. Het centrum levert 100 banen op.

Provincie blij met komst Tesla

De Brabantse ontwikkelingsmaatschappij (BOM) was erg betrokken bij de komst van het bedrijf naar Tilburg. Gedeputeerde economische zaken, Bert Pauli, verrichtte samen met Erik de Ridder, wethouder economische zaken in Tilburg, de officiële opening.

Perfect match

Gedeputeerde Pauli sprak van een geweldige dag voor Brabant. “Een prachtig bedrijf zet voet aan de grond in een mooie provincie. Echt een ‘perfect match’. De provincie Brabant is heel blij met de komst van Tesla. Het is mooi om te zien dat twee kwaliteiten van onze provincie, high tech en logistiek, in dit bedrijf samenkomen. High tech innovatie levert in dit geval banen op in de logistieke dienstverlening.”

Elektrisch rijden in Brabant

De provincie wil succesvolle spelers in deze markt samenbrengen en bestaande expertise en activiteiten aan elkaar koppelen. De verwachting is dat deze markt de komende jaren sterk gaat groeien. Het Rijk ziet de potentie van Brabant op dit gebied ook. Brabant is dan ook aangewezen om experimenteer- en ontwikkelgebied te zijn voor elektrisch rijden. In 2009 is de provincie samen met haar partners gestart met het bouwen van een slimme infrastructuur voor elektrisch rijden. Op dit moment zijn er 300 openbare laadpunten in Brabant. De komende jaren komen er nog eens 600 openbare laadpunten bij.

Toekomst

Het is de wens van de provincie om de huidige kleine en kostbare markt voor elektrisch vervoer open te breken en toegankelijker te maken. Volgens gedeputeerde Pauli heeft het bedrijf Tesla toekomst in Brabant. Pauli: “De provincie en de Brabantse industrie werken graag met Tesla samen in het verder uitbouwen van elektrisch rijden en de activiteiten in Europa. U zult zich erg thuis voelen in Brabant, ook al omdat het leven goed is hier. In Brabant combineren we high tech met high touch. Ik wens Tesla behouden vaart, of beter gezegd: een paar snelle eerste rondes!”

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!