Provincie Brabant geeft impuls aan volledig Engelstalige beroepsonderwijs

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant gaat het Summa College in Eindhoven ondersteunen bij de ontwikkeling van 6 volledig Engelstalige mbo-opleidingen. Dit gebeurt in het kader van verdere internationalisering van het onderwijs en van de regio Zuidoost-Brabant.

Provincie Brabant geeft impuls aan volledig Engelstalige beroepsonderwijs

Het Summa College heeft in het schooljaar 2016-2017 een aantal tweetalige mbo-4 opleidingen ontwikkeld en voorbereid. In het schooljaar van 2017-2018 starten 2 opleidingen op het gebied van business en engineering (46 deelnemers). De twee schooljaren daarna gaan nog 4 opleidingen van start. In totaal zullen in 2020 6 internationale opleidingen operationeel zijn.

Nieuw perspectief

In de mbo was tot op heden echter beperkt tweetalig onderwijs mogelijk. De stap naar volledig Engelstalig onderwijs biedt niet alleen nieuw perspectief voor kinderen van kenniswerkers, maar ook voor statushouders en arbeidsmigranten. In eerste instantie ontwikkelt en realiseert het Summa College de opleidingen in Nederland. In de tweede fase zal het college gaan samenwerken met buitenlandse scholen. 

Impuls voor arbeidsmarkt

De provincie wil zoveel mogelijk Brabanders aan de slag helpen. Onder mensen met een niet-Nederlandse achtergrond is grote behoefte aan meer Engelstalige middelbare beroepsopleidingen die zij kunnen volgen. Tegelijkertijd is er op de arbeidsmarkt een groot tekort aan mbo-personeel. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Meer informatie over Summa College:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!