Provincie Brabant kiest nieuw 'groen bedrijf van de maand'

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Provincie Brabant

Rubia Natural Colours, maker van duurzame kleurstoffen, is door gedeputeerden Johan van den Hout (ecologie) en Bert Pauli (economische zaken) uitgeroepen tot ‘groen bedrijf van de maand mei’.

Provincie Brabant kiest nieuw 'groen bedrijf van de maand'

Gedeputeerde Van den Hout reikte de bijbehorende oorkonde vandaag uit aan Rubia-directeur Rudolph de Jong. Locatie was het ZLTO-kantoor in Den Bosch, dat is voorzien van vloerbedekking met Rubia-kleurstoffen. Het bedrijf zelf opereert vanuit Steenbergen. Op basis van plantaardige extracten maakt Rubia natuurlijke verven voor industriële toepassingen.
Door maandelijks de aandacht te vestigen op een succesvol voorbeeld, promoot de provincie dat bedrijven ecologie en economie met elkaar verbinden. “Het Rijk heeft steeds minder geld over voor de Brabantse natuur, dus we willen graag dat het bedrijfsleven meer gaat investeren”, zegt Van den Hout.

“Dat doen onze ondernemers natuurlijk alleen als ze er brood in zien. Sommigen doen dat al, anderen hebben nog last van koudwatervrees. Om hen over de streep te trekken, zetten we elke maand een succesvol groen bedrijf in het zonnetje.”

Meer dan een oorkonde en provinciale lof is aan de titel ‘groen bedrijf van de maand’ niet verbonden. Van den Hout: “Het gaat ons erom het achterhaalde beeld uit de wereld te helpen dat natuur en milieu altijd geld kosten en economie geld oplevert. Brabant biedt een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijven die juist gedijen in de combinatie van die twee.”

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!