Provincie en Stedendriehoek maken afspraken over bedrijventerreinen

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Provincie Gelderland

Op 13 augustus 2013 hebben Gedeputeerde Staten het Regionale Programma Bedrijventerreinen Stedendriehoek (RPB) vastgesteld.

Provincie en Stedendriehoek maken afspraken over bedrijventerreinen

foto Apeldoorn Direct

Stedendriehoek is de laatste regio waarmee de provincie concrete afspraken heeft gemaakt over het verbeteren van bestaande bedrijventerreinen en om minder nieuwe aan te leggen.

Kwaliteitsverbetering bedrijventerreinen

In het RPB is afgesproken dat de plannen voor Beekbergsebroek/A1 in Apeldoorn definitief worden gestopt. De bedrijventerreinen Eefde West 2e fase in Zutphen en Diekink 2e fase in Lochem worden 'on hold' gezet. Ook zijn afspraken gemaakt over kwaliteitsverbetering op bestaande locaties, beheer en onderhoud en over het in regionaal verband monitoren van vraag en aanbod van bedrijventerreinen.

Overaanbod

In 2011 heeft de provincie Gelderland de regio's gevraagd om harde regionale afspraken te maken om te voorkomen dat elke gemeente binnen zijn eigen grenzen bedrijventerreinen gaat onwikkelen. De behoefte aan bedrijventerreinen zou naar verwachting dalen en de provincie wil voorkomen dat er een overaanbod ontstaat aan te goedkope nieuwe bedrijventerreinen, terwijl elders oudere bedrijventerreinen leeglopen en verloederen.

Meer informatie over Provincie Gelderland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!